Το πρόγραμμα Gates Foundation-backed σύντομα θα εκδώσει κιτ δοκιμών στο σπίτι για το COVID-19 στο Σιάτλ

Ένα έργο που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Gates σύντομα θα αρχίσει να εκδίδει στο σπίτι δοκιμαστικά πακέτα για το νέο coronavirus, COVID-19, σύμφωνα με μια αναφορά στο Seattle Times.

Η μελέτη, με βάση το μύτη με μύτη, θα πρέπει να είναι σε θέση να επιστρέψει τα αποτελέσματα σε έως και δύο ημέρες και θα μοιραστεί με αξιωματούχους υγείας που μπορούν στη συνέχεια να ενημερώσουν τους ανθρώπους που δοκιμάζουν θετικά. Τα άτομα που έχουν προσβληθεί θα ενθαρρυνθούν στη συνέχεια να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο στο διαδίκτυο για να ενημερώσουν τους υγειονομικούς υπαλλήλους σχετικά με τις κινήσεις τους, έτσι ώστε οι υπάλληλοι αυτοί να μπορούν να εντοπίσουν και να ενημερώσουν άλλα άτομα που μπορεί να χρειαστεί να υποβληθούν σε δοκιμή ή καραντίνα, σύμφωνα με την έκθεση Seattle Times.

“Αν και υπάρχουν πολλά που πρέπει να αναπτυχθούν, αυτό έχει τεράστιες δυνατότητες για να μετατρέψει την παλίρροια της επιδημίας”, δήλωσε ο Σκοτ ​​Ντόουελ, ο οποίος είναι επικεφαλής της προσπάθειας αντιμετώπισης του κορωναϊού από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates στους Seattle Times.

Δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκκίνηση του έργου καθώς το Ίδρυμα σκοπεύει να οριστικοποιήσει το υποστηρικτικό λογισμικό και να συντάξει ένα τελικό ερωτηματολόγιο για άτομα που ζητούν τις εξετάσεις. Το ίδρυμα εκτιμά ότι θα μπορούσε να εκτελέσει έως και 400 εξετάσεις την ημέρα, σύμφωνα με τον Dowell.

Το ίδρυμα Gates δεν είναι η μόνη οντότητα που κινείται γρήγορα για να αναπτύξει στο σπίτι δοκιμαστικά πακέτα. Σε ένα νήμα Twitter το Σάββατο, ο επιχειρηματίας της σειράς υγειονομικής περίθαλψης, Jonathan Rothenberg, περιέγραψε μια παρόμοια προσέγγιση και προφανώς βρίσκεται τώρα σε συζητήσεις με έναν κατασκευαστή για το πώς θα το φέρει στην αγορά.

Το Σιάτλ και η γύρω περιοχή αποτέλεσαν το επίκεντρο της έκρηξης του κορωναϊού στις Η.Π.Α. Το κράτος επιβεβαίωσε 71 περιπτώσεις και 15 θανάτους από τη νόσο από το Σάββατο. Τουλάχιστον ένας εμπειρογνώμονας υγείας εκτιμά ότι το Σιάτλ θα μπορούσε να έχει έως και 600 περιπτώσεις, με βάση την υπολογιστική μοντελοποίηση.

“Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα από την πλευρά μας, έχοντας παρακολουθήσει και εργαστεί σε αυτό σε άλλα μέρη του κόσμου, είναι η ταυτοποίηση των ανθρώπων που είναι θετικοί για τον ιό, έτσι ώστε να μπορούν να απομονωθούν και να μεριμνήσουν με ασφάλεια και η ταυτοποίηση τις επαφές τους, οι οποίοι μπορούν στη συνέχεια να βρίσκονται σε καραντίνα », δήλωσε ο Dowell στους Seattle Times.

Το σχέδιο για την ανάπτυξη δοκιμών στο σπίτι εξελίχθηκε από ένα ερευνητικό πρόγραμμα ηλικίας 2 ετών από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον το οποίο προοριζόταν για την παρακολούθηση της εξάπλωσης ασθενειών όπως η γρίπη, σύμφωνα με την Times.

Όλα, το Ίδρυμα Gates έχει χυθεί περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια στην προσπάθεια. Το ίδρυμα έχει επίσης δεσμεύσει 5 εκατομμύρια δολάρια στις τοπικές προσπάθειες αντιμετώπισης της νόσου στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης των δοκιμών και της ανάλυσης.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours