Τέξας: Μακελειό σε δημοτικό σχολείο με 14 νεκρά παιδιά και μια δασκάλα

Δεκαπέντε άνθρωποι, 14 παιδιά και μία δασκάλα, σκοτώθηκαν σε επίθεση ενόπλου σε δημοτικό σχολείο της κοινότητας Ουβάλντε, στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, δράστης είναι ένας νεαρός, περίπου 18 ετών, ο οποίος είναι νεκρός. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, ο δράστης εισέβαλε στο σχολείο, κρατώντας ένα περίστροφο και μία καραμπίνα.

Τέξας: Μακελειό σε δημοτικό σχολείο με 14 νεκρά παιδιά και μια δασκάλα |  Flash.gr
ΗΠΑ: Μακελειό σε σχολείο στο Τέξας – 15 νεκροί

Πιστεύεται ότι έπεσε νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών, που έφτασαν στο σημείο. Η κοινότητα Ουβάλντε βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα δυτικά του Σαν Αντόνιο.

Η περιοχή όπου βρίσκεται το δημοτικό σχολείο έιναι αποκλεισμένη, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων.

Δείτε live τη νεότερη ενημέρωση:

Μάλιστα, το συγκεκριμένο περιστατικό έχει ταράξει, όπως είναι λογικό, όλο τον κόσμο, με τον Λεμπρόν Τζέιμς να κάνει και σχετικό tweet:

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ  θα εκφραστεί για την αιματηρή επίθεση αμέσως μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο από την Ασία

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν διέταξε οι σημαίες των ΗΠΑ να κυματίζουν μεσίστιες στον Λευκό Οίκο, σε όλα τα δημόσια κτίρια και τους δημόσιους χώρους ως το Σάββατο 28η Μαΐου, σε «ένδειξη σεβασμού για τα θύματα» της επίθεσης νεαρού ενόπλου σε σχολείο του Τέξας, στην οποία έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι, 14 μαθητές και μέλος του διδακτικού προσωπικού, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Μακελειό σε σχολείο στο Τέξας: Μεσίστιες οι σημαίες με διαταγή Μπάιντεν -  Newsbomb - Ειδησεις - News

Ο κ. Μπάιντεν ενημερώνεται συνεχώς και θα εκφραστεί για την αιματηρή επίθεση αμέσως μετά την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο από την Ασία, απευθύνοντας διάγγελμα προς τον αμερικανικό λαό στις 20:15 (τοπική ώρα· στις 03:15 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την εκπρόσωπό του Καρίν Ζαν-Πιερ.

About Post Author