Συνεχίζεται η «επέλαση των ΑΤΙΑ» στις ΗΠΑ – Ο Καναδάς κατέρριψε άγνωστο αντικείμενο

Ένα μαχητικό αεροσκάφος απογειώθηκε εσπευσμένα για να ερευνήσει «ανωμαλία του ραντάρ» στους αιθέρες της πολιτείας Μοντάνα, με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ να ανακοινώνουν ότι παρόλο που δεν  εντοπίστηκε κάποιο αντικείμενο, θα κλείσουν προληπτικά τον εναέριο χώρο.

Η διοίκηση αεροδιαστημικής άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) «εντόπισε ανωμαλία στο ραντάρ κι έστειλε μαχητικό αεροσκάφος να ερευνήσει.

Το αεροσκάφος δεν εντόπισε κανένα αντικείμενο που να αντιστοιχεί στο στίγμα» της ανωμαλίας του ραντάρ, διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της, προσθέτοντας πως θα «συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα υπήρξε καναδοαμερικανική επιχείρηση που οδήγησε στην κατάρριψη «άγνωστου αντικειμένου» στον εναέριο χώρο πάνω από το Γιούκον του Καναδά.

«Καναδικά και αμερικανικά αεροσκάφη και ένα αμερικανικό F-22 συμμετείχαν στην αποστολή κατάρριψης του αντικειμένου που ολοκληρώθηκε με επιτυχία» έγραψε στο Twitter ο Τζαστιν Τριντό εχθές Σάββατο, μετά την κατάρριψη του αγνώστου αντικειμένου πάνω από την επικράτεια Γιούκον του Καναδά.

Ο Καναδός πρωθυπουργός δεν αποκάλυψε καμία άλλη πληροφορία σχετικά με το αντικείμενο ή το πού προσγειώθηκαν τα συντρίμμια του και δεν περιέγραψε την επιχείρηση ή τα πυρομαχικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατάρριψή του.

Οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις θα «περισυλλέξουν και θα αναλύσουν» τα συντρίμμια του «αντικειμένου», συμπλήρωσε.

Η υπουργός Άμυνας του Καναδά, η Ανίτα Άναντ, υπογράμμισε επίσης μέσω Twitter ότι συζήτησε με τον αμερικανό ομόλογό της Λόιντ Όστιν και επαναβεβαίωσε ότι οι δύο χώρες θα «υπερασπίζονται πάντα από κοινού» την εθνική τους κυριαρχία.

Σκοτάδι όμως εξακολουθεί να καλύπτει και πολλές από τις λεπτομέρειες της κατάρριψης από αμερικανικό μαχητικό, ενός άλλου άγνωστου αντικειμένου την Παρασκευή πάνω από την Αλάσκα.

Δείτε το tweet του Καναδού πρωθυπουργού

About Post Author