Συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας

Συνελήφθη από τις τουρκικές Αρχές στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Γιώργος Βαρυθυμιάδης.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβαινε με γκρουπ προσκυνητών στην Παναγιά Σουμελά της Τραπεζούντας, για να παραστεί στη Θεία λειτουργία που θα τελεστεί χωροστατούντος  του Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης.

«Έχουμε έρθει ως προσκυνητές. Κατεβήκαμε από το αεροπλάνο, περάσαμε από το σημείο του ελέγχου των διαβατηρίων για να μπούμε στην ενδοχώρα κι έχουμε κι άλλη πτήση. Το γκρουπ πέρασε κι εμένα με κρατήσαν. Με έβαλαν στην άκρη και ήρθαν δύο αστυνομικοί και με πήγαν στα κρατητήρια του αεροδρομίου» δήλωσε ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης, μετά τη σύλληψή του.

Όπως είπε δεν ξέρει για ποιον λόγο συνελήφθη. «Εμείς αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Τους είπα να μου φέρουν κάποιον που μιλάει ελληνικά. Μου ζητούν να υπογράψω κάτι, για το οποίο δε γνωρίζω τη γλώσσα που είναι γραμμένο» κατέληξε ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Προς το παρόν είναι άγνωστο πόσους και ποιους Έλληνες πολίτες περιλαμβάνει η λίστα των Τούρκων. Παρά την πανδημία, πολλοί είναι αυτοί που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο, καθώς είναι η δεύτερη φορά που επιτράπηκε να εορταστεί ο Δεκαπενταύγουστος από τότε που ξεκίνησαν οι εκτεταμένες εργασίες αναστήλωσης.

Δεν μου έχουν εξηγήσει τον λόγο, δεν ξέρω τι έχει γίνει».
Σύμφωνα με ανάρτηση της ίδιας της Ομοσπονδίας στο Facebook, ο κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στη γειτονική χώρα για να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος και δεν του επετράπη η είσοδος στη χώρα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής τα οποία συνέχισαν κανονικά το ταξίδι τους.
«Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος!
Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου.
Γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο απαράδεκτο και προσβλητικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι Τουρκικές Αρχές», γράφει η Ομοσπονδία στην ανάρτησή της.

ponots.JPG

About Post Author

+ There are no comments

Add yours