Συνέπειες των Pink Floyd για τον πόλεμο στην Ουκρανία – Roger Waters εναντίον David Gilmour

Ο Ρότζερ Γουότερς ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία κυβερνήθηκε από Ναζί

Η ρήξη μεταξύ των πρώην μελών των Pink Floyd, Roger Waters και David Gilmour, βαθαίνει. Οι συνέπειες ήρθαν στο προσκήνιο αφού ο Γουότερς ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία «κυβερνάται από Ναζί» και ότι «δεν είναι πραγματική χώρα».

Τα σχόλια έρχονται λίγες μέρες αφότου η σύζυγος του Gilmour, Polly Simpson, επανέλαβε σε ένα tweet ότι ο Waters είναι «αντισημίτης» και «απολογητής του Πούτιν». Μάλιστα, ο David Gilmour στάθηκε στο πλευρό της συζύγου του κάνοντας like και retweet στην ανάρτηση της Polly Simpson και σε ένδειξη συμπαράστασης έγραψε: «Κάθε λέξη είναι αποδεδειγμένα αληθινή».

Δυστυχώς @rogerwaters είσαι αντισημιτικός στον σάπιο πυρήνα σου. Επίσης ένας απολογητής του Πούτιν και ένας ψεύτης, κλέφτης, υποκριτικός, φοροφυγάς, χειλικός, μισογυνιστής, άρρωστος από φθόνο, μεγαλομανής. Αρκετά με τις ανοησίες σου.

— pollysamson (@PollySamson) 6 Φεβρουαρίου 2023

Ο Γουότερς έσπευσε να καταρρίψει αυτούς τους ισχυρισμούς λέγοντας ότι είναι «εξαιρετικά ανακριβείς» και «εμπρηστικοί», προσθέτοντας ότι «λαμβάνει συμβουλές για τις θέσεις του».

Να θυμίσουμε ότι ο συνιδρυτής του συγκροτήματος που κυριάρχησε τις τελευταίες δεκαετίες στον χώρο της ροκ μουσικής προκάλεσε στο παρελθόν οργισμένες αντιδράσεις για όσα είπε για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ το Κίεβο τον κατήγγειλε ότι είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι Η ρωσική επίθεση δεν ήταν «απρόκλητη».

«Η εισβολή ήταν παράνομη. Το καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο», είπε μέσω βίντεο, προσθέτοντας ότι «η εισβολή δεν ήταν απρόκλητη. Καταδικάζω επίσης με τον πιο έντονο τρόπο τους προβοκάτορες».

Πηγή:protothema.gr

About Post Author