Μια απίθανη ιστορία συνέβη σε έναν άντρα, ο οποίος αγόρασε έναν κινέζικο κύλινδρο έναντι του ποσού των 50 λιρών (σχεδόν 55 ευρώ).

Ο άνδρας θεώρησε πως απλά αγόρασε μια απομίμηση και μάλιστα είχε σκιστεί στην μέση.

Όμως τελικά η πραγματικότητα ήταν άλλη, αφού επρόκειτο για αυθεντικό και μάλιστα ανεκτίμητης αξίας και συγκεκριμένα κοστίζει 230 εκατομμύρια λίρες.

Ο κύλινδρος είχε μήκος τρία μέτρα και είχε γραφτεί από τον Πρόεδρο Μάο Τσε Τουνγκ, ο οποίος ήταν ο ιδρυτής του Κομμουνιστικού κράτους το 1929.

Οι κλέφτες πραγματοποίησαν διάρρηξη στο σπίτι ενός συλλέκτη τέχνης από τον οποίο άρπαξαν τον κύλινδρο τον οποίο και πούλησαν μόνο 50 λίρες.

Ο αρχικός ιδιοκτήτης είπε ότι η αξία του κομματιού έχει «σίγουρα επηρεαστεί», μετά από όλο αυτό, αφού ήταν σκισμένος.

Η διάρρηξη έλαβε χώρα στις 10 Σεπτεμβρίου όταν τρεις άντρες εισέβαλαν στο σπίτι του Fu Chunxiao – ενός γνωστού συλλέκτη τέχνης και γραμματοσήμων – ο οποίος εκτιμά ότι το κομμάτι αξίζει περίπου 230 εκατομμύρια.

Εκτός από την κλοπή του κυλίνδρου, οι κλέφτες άρπαξαν επίσης αντίκες γραμματόσημα, χάλκινα νομίσματα και άλλα κομμάτια καλλιγραφίας του Μάο. Όλα αυτά κοστολογούνται περίπου στα 500 εκατομμύρια λίρες.

Οι κλέφτες πούλησαν τον κύλινδρο στον άνδρα για 50 λίρες, ο οποίος είναι επίσης συλλέκτης αλλά ίσως όχι τόσο έμπειρος αφού δεν κατάλαβε ότι είναι αυθεντικός.

Πηγή:ekriti.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours