Σοκ στη Ρωσία: Διέρρευσαν βίντεο με σκληρές εικόνες βιασμών στις φυλακές

Σκληρές εικόνες και βίντεο που προκαλούν αποτροπιασμό ήρθαν στο φως της δημοσιότητας μετά τις καταγγελίες πρώην κρατουμένου των ρωσικών φυλακών στην εφημερίδα «Le Monde».

Τα βίντεο, που ξεπερνούν τα 1.000, που έχει στην κατοχή του ο πρώην κρατούμενος, δείχνουν τρομακτικά βασανιστήρια και βιασμούς κρατουμένων , υπό τις εντολές μάλιστα της διεύθυνσης φυλακών.

Ο πρώην κρατούμενος, Βλαντιμίρ Οσέτσκιν, έχει στην κατοχή του υλικό που πιστοποιεί την ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος διεξαγωγής βασανιστηρίων που δρα στις ρωσικές φυλακές. Ο Οσέτσκιν, σήμερα πρόσφυγας στη Γαλλία, είναι ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα  και μάλιστα διευθύνει τη ΜΚΟ «Gulagu.net», η οποία ασχολείται με την προάσπιση των δικαιωμάτων των φυλακισμένων και την καταγγελία εγκλημάτων που λαμβάνουν χώρα εντός των φυλακών. Η εφημερίδα «Le Μοnde» διαβεβαιώνει για την γνησιότητα των βίντεο που διαθέτει ο πρώην κρατούμενος.

Ένα από τα πιο σοκαριστικά βίντεο που διαθέτει ο καταγγέλλων πρώην κρατούμενος, δείχνει έναν κρατούμενο με δεμένα τα χέρια και τα πόδια του, να ουρλιάζει από τον πόνο, καθώς τον βιάζουν με ένα κοντάρι. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ένας δεσμοφύλακας κρατάει τον δεμένο κρατούμενο, ένας άλλος τον βιάζει και ένας τρίτος βιντεοσκοπεί τον βιασμό, με εξοπλισμό μάλιστα της διεύθυνσης της φυλακής.

Ένα ακόμη βίντεο δείχνει έναν άνδρα να στέκεται πάνω από έναν κρατούμενο, τα χέρια του οποίου είναι δεμένα με ταινία, και να του πατάει το κεφάλι με την μπότα.

Όπως είναι φυσικό, οι καταγγελίες του πρώην κρατουμένου οδήγησαν στην διενέργεια έρευνας από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών της Ρωσίας και τη Γενική Εισαγγελία ενώ η Ανακριτική Επιτροπή της περιοχής Σάρατοφ άρχισε να ερευνά προηγούμενες καταγγελίες για βασανιστήρια. Ήδη, πέντε αξιωματικοί των φυλακών καρατομήθηκαν.

Θέση πήρε και ο  εκπρόσωπος Tύπου του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν ,που  δήλωσε ότι στο Κρεμλίνο έχουν γνώση της υπόθεσης. «Απ’ όσο γνωρίζουμε, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυλακών ασχολείται με το ζήτημα. Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητα των στοιχείων αυτών, αυτό φυσικά θα αποτελέσει λόγο για τη διεξαγωγή σοβαρής έρευνας» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Πηγή:topontiki.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours