Σκαρφαλώνουν σε άδεια πλαστικά κιβώτια και σπάνε τα μούτρα τους

Το αγαπημένο των εφήβων social media που λέγεται TikTok βρέθηκε για μια ακόμα φορά στο φως της δημοσιότητας, όταν το Milk Crate Challenge κατέληξε άσχημα για αρκετούς χρήστες που τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να γυρίσουν βιντεάκια στα οποία ανεβοκατεβαίνουν μια πυραμίδα φτιαγμένη από άδεια πλαστικά κιβώτια γάλακτος.

Το challenge, που σημαίνει πρόκληση, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές τον τελευταίο μήνα, με το TikTok να παίρνει θέση –πράγμα που κάνει σπάνια– μέσω εκπροσώπου που δήλωσε ότι η εφαρμογή «απαγορεύει περιεχόμενο που προωθεί ή αναδεικνύει επικίνδυνες ενέργειες, και αφαιρούμε τέτοια βίντεο».

Οι υγειονομικές αρχές των ΗΠΑ έχουν στο μεταξύ εκδώσει αυστηρές προειδοποιήσεις για τους πιθανούς κινδύνους. «Με τις νοσηλείες λόγω κορωνοϊού να αυξάνονται σε όλη τη χώρα, σας παρακαλούμε ελέγξτε στο τοπικό νοσοκομείο αν έχουν διαθέσιμο κρεβάτι για εσάς, πριν προσπαθήσετε το #milkcratechallenge», σημείωσε το Baltimore City Health Department, ενώ ορθοπεδικός χειρούργος στη Βιρτζίνια σημείωσε πως «οι χειρουργικές επεμβάσεις για την επίλυση προβλημάτων που προκαλούνται από αυτό, μπορεί να εμπίπτουν στη γκάμα των “επιλεκτικών χειρουργείων”».

Τη στιγμή που σε αρκετές χώρες δεν πραγματοποιούνται επεμβάσεις που δεν θεωρούνται επείγουσες, λόγω της αυξημένης πίεσης που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία εξαιτίας της πανδημίας. Ωστόσο, κάποια νοσοκομεία καλούνται να διαχειριστούν τραυματισμούς που προκλήθηκαν από το Milk Crate Challenge.

«Δείχνει αστείο, αλλά ο κόσμος πραγματικά τραυματίζεται σοβαρά», ανέφερε ο Henry Schuitema, που εργάζεται σε νοσοκομείο του Νιου Τζέρσεϊ.

Πηγή:in2life.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours