Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: Έχουμε πιθανές λύσεις – Να βγει από τη φούσκα του ο Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι μίλησε για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.

Ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (7 Μαρτίου). Οι συνομιλίες διήρκησαν περίπου τρεις ώρες, με «μικρές θετικές εξελίξεις» που σχετίζονται με πιθανούς ανθρωπιστικούς διαδρόμους, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, μιλώντας σε ξένο δίκτυο, ανέφερε ότι διαθέτει «πιθανές λύσεις» για αυτά που ζητάει η Ρωσία.

«Οι θέσεις του Πούτιν αποτελούν τελεσίγραφο και εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε τελεσίγραφα. Έχουμε, όμως, πιθανές λύσεις για τα τρία σημεία που ζητάει η Ρωσία. Θα πρέπει όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεκινήσει διάλογο. Βρίσκεται σε μια ”φούσκα” και οι πληροφορίες που λαμβάνει, κανείς δεν γνωρίζει πόσο αληθινές είναι», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ομιλία Ζελένσκι την Τρίτη στους Βρετανούς βουλευτές

Στο μεταξύ, σημειώνεται πως ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μιλήσει την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) στους Βρετανούς βουλευτές, μέσω βιντεοκλήσης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων.

«Όλοι οι βουλευτές θέλουν να ακούσουν τον πρόεδρο ο οποίος θα μιλήσει σε εμάς ζωντανά από την Ουκρανία. Αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία για τη Βουλή», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Λίντσεϊ Χόιλ.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours