Πόλεμος Ουκρανία – ΕΕ: Αναμένουμε άμεσα την αίτηση του Κιέβου για ένταξη

Η ΕΕ αναμένει την αίτηση της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση «άμεσα» και αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες που επικαλείται ο Guardian, δήλωσαν ότι «αυτό θα πρέπει να αξιολογηθεί πολύ γρήγορα από το Συμβούλιο και να ληφθεί απόφαση σχετικά με το αν θα ζητηθεί επείγουσα γνώμη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Νωρίτερα σήμερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε προβεί σε βιντεοσκοπημένο διάγγελμα στο οποίο απηύθυνε έκκληση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την επείγουσα ένταξη της χώρας στο μπλοκ των 27 μελών υπό ειδικές διαδικασίες.

Για να γίνει η Ουκρανία κράτος μέλος της ΕΕ θα περάσει από μια προενταξιακή περίοδο διαφορετικής διάρκειας, κατά την οποία η υποψήφια χώρα προσαρμόζει τους θεσμούς, τα πρότυπα και τις υποδομές της ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της ως κράτος μέλος.

Η διαδικασία προσχώρησης περιλαμβάνει τη συμμόρφωση με τα κριτήρια προσχώρησης, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης και εφαρμογής του κεκτημένου.

Η Αλβανία, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το Μαυροβούνιο, η Σερβία και η Τουρκία είναι επί του παρόντος υποψήφιες χώρες.

ethnos.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours