Σε περαιτέρω συρρίκνωση της λειτουργίας της προχωρά η αεροπορική εταιρία Lufthansa, η οποία ανακοίνωσε σήμερα την οριστική καθήλωση τουλάχιστον 150 αεροσκαφών που συνδέεται με σημαντική αύξηση των υπό κατάργηση θέσεων εργασίας.

Η γερμανική εταιρία, η οποία τον περασμένο Ιούνιο συμφώνησε με την γερμανική κυβέρνηση σε πακέτο διάσωσης ύψους 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, τόνισε σε ανακοίνωσή της ότι οι προβλέψεις σχετικά με την αεροπορική δραστηριότητα έχουν επιδεινωθεί περαιτέρω κατά τις τελευταίες εβδομάδες, ενώ ο αριθμός των κρατήσεων μειώνεται διαρκώς μετά το πέρας και της θερινής περιόδου.

Σύμφωνα με την εταιρία, αναμένεται η λειτουργία της κατά το τελευταίο τρίμηνο να περιοριστεί στο 20-30% της περσινής χρονιάς, έναντι του 50% που ήταν η αρχική πρόβλεψη, καθώς τα σημάδια ευρωπαϊκής ανάκαμψης που υπήρχαν στην αρχή του καλοκαιριού εξατμίστηκαν λόγω των περιορισμών στις μετακινήσεις.

  • Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο εξυγίανσης, η Lufthansa πρόκειται να περικόψει το 20% των διευθυντικών θέσεών της εντός του α’ τριμήνου του 2021 και να περιορίσει τις κτιριακές της εγκαταστάσεις στην Γερμανία κατά 30%. Μεταξύ των αεροσκαφών που θα καθηλωθούν βρίσκονται κυρίως Α340-600, αλλά και το εμβληματικό Α380.

Η μετοχή της εταιρίας στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κατέγραφε νωρίτερα σήμερα πτώση της τάξης του 9,6%, έναντι πτώσης 4,1% του δείκτη DAX, ενώ οι απώλειες σε ρευστότητα ανέρχονται σε 500 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα και πρέπει να περιοριστούν τουλάχιστον κατά 100 εκατομμύρια τους χειμερινούς μήνες.

Πηγή:hellasjournal.com

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours