O σχεδιαστής μόδας Εμανουέλ Ουνγκαρό, που μαθήτευσε δίπλα στον κορυφαίο μόδιστρο Κριστόμπαλ Μπαλενσιάγκα προτού να αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της γαλλικής μόδας επί τέσσερις δεκαετίες, απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών.

Ο Ουνγκαρό είχε αποχωρήσει από τον ομώνυμο οίκο μόδας το 2004 και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας τα δύο τελευταία χρόνια, ανέφερε η οικογένειά του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η καριέρα του

Γεννήθηκε στη νότια Γαλλία το 1933 από Ιταλούς γονείς. Τη δεκαετία του 1950 εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου εκπαιδεύτηκε από τον Μπαλενσιάγκα. Ξεκίνησε τη δική του μάρκα το 1965 και δύο χρόνια αργότερα μετέφερε τον οίκο του στην καρδιά της παριζιάνικης μόδας, στη λεωφόρο Μοντέν. Τα γυναικεία ενδύματά του, τόσο εκείνα της υψηλής ραπτικής όσο και τα πρετ-α-πορτέ, ξεχώριζαν για τα εντυπωσιακά χρώματά τους και τις κομψές σιλουέτες τους.

Το στυλ του γοήτευσε πολλές διάσημες γυναίκες της εποχής. Μεταξύ άλλων είχε ντύσει με δημιουργίες του, τη Τζίνα Ρόουλαντς, την Κατρίν Ντενέβ και την Ιζαμπέλ Ατζανί.

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 αποχώρησε και τη μάρκα ανέλαβαν διάφοροι άλλοι μάνατζερ και σχεδιαστές, μεταξύ αυτών για μικρό χρονικό διάστημα το 2009 ήταν και η Λίντσεϊ Λόχαν.

Οι διάσημες που φόρεσαν δημιουργίες του

Zendaya
Kim Kardashian
Miranda Kerr
Katy Perry
Rashida Jones
Diane Kruger
Blake Lively

Πηγή:infowoman.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours