Ο πατέρας της μεγαλύτερης οικογένειας του κόσμου στη σύγχρονη εποχή απεβίωσε στην ηλικία των 76 ετών.

Ο Ζιόνα Τσάνα, όπως ονομαζόταν ο άνδρας, διέθετε, όσο ζούσε, 38 συζύγους, με τις οποίες είχε αποκτήσει συνολικά 89 παιδιά. Άλλες εκτιμήσεις τον θέλουν να διέθετε 39 συζύγους, 94 παιδιά, 33 εγγόνια και 1 δισέγγονο, δηλαδή μια οικογένεια με 181 μέλη.
Ο Ινδός πατριάρχης κατοικούσε τα τελευταία χρόνια στην περιοχή Μιζοράμ της Ινδίας, έχοντας «καταλάβει» με την οικογένειά του μια ολόκληρη πολυκατοικία. Το τετραώροφο κτήριο με τα 100 δωμάτια περιελάμβανε έναν τεράστιο κοιτώνα, στον οποίο ζούσαν όλες μαζί οι σύζυγοι του Τσάνα, με την κρεβατοκάμαρα του άνδρα να βρίσκεται ακριβώς δίπλα.Το χωριό στο οποίο βρισκόταν το ιδιαίτερο αυτό σπίτι- ένα χωριό από μόνο του…- είχε καταστεί, τα τελευταία χρόνια, μια δημοφιλής τουριστική ατραξιόν για όσους γνώριζαν την ιστορία του «δαιμόνιου» Ινδού.

Ο Ζιόνα Τσάνα είχε γεννηθεί το 1945 και γνωρίστηκε με την μεγαλύτερή του σύζυγο, η οποία τον περνούσε 3 χρόνια, όταν ο ίδιος ήταν μόλις 17. Όσο ζούσε, ο άνδρας υπήρξε ο ηγέτης μιας σέκτας με το όνομα «Τσάνα Πολ», η οποία ιδρύθηκε το 1942 από τον παππού του Τσάνα. Η σέκτα αυτή επιτρέπει στα μέλη της να έχουν πολλές συζύγους και αριθμεί σήμερα περίπου 2.000 ακολούθους.Ο Τσάνα πέθανε την Κυριακή, έχοντας μεταφερθεί στο νοσοκομείο λόγω της γενικότερης κακής κατάστασης της υγείας του. Όπως έγινε γνωστό, ο «πρωταθλητής» πατέρας υπέφερε από υπέρταση και από διαβήτη. Αποχαιρετώντας τον στο Twitter, ο πρόεδρος της επαρχίας του Μιζοράμ έγραψε: «Χάρη στον άνδρα αυτόν και την οικογένειά του, το χωριό Baktawng Tlangnuam είχε γίνει κορυφαίος τουριστικός προορισμός. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη!».

eleftherostypos.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours