Πέθανε ο ηθοποιός Ιρφάν Καν του Slumdog Millionaire & του Life of Pi

Ο Ιρφάν Καν, ο Ινδός ηθοποιός που έγινε ευρύτερα γνωστός χάρη στη συμμετοχή του στις ταινίες «Η ζωή του Πι» και «Slumdog Millionaire» έφυγε από τη ζωή στα 53 του χρόνια.

Το 2018 ο Καν είχε ανακοινώσει πως είχε διαγνωστεί με νευροενδοκρινή όγκο, μια σπάνια μορφή καρκίνου. Είχε υποβληθεί σε μακρά θεραπεία στο Λονδίνο και ανέρρωσε στον βαθμό που μπόρεσε να μετάσχει στα γυρίσματα της ταινίας «Angrezi Medium», η οποία έμελε να είναι η τελευταία του.

Ο Ιρφάν Καν εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο του Μουμπάι την Τρίτη, με φλεγμονή του εντέρου, αλλά έχασε τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Πέθανε περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

Ο Ιρφάν Καν γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ινδία, αλλά έγινε διάσημος και σε όλο τον κόσμο. Άρχισε να γίνεται γνωστός μετά τη συμμετοχή του στην ταινία «The Warrior», το 2001, η οποία είχε βραβευθεί με BAFTA. Η ταινία είχε συμπεριληφθεί αρχικά στις προτεινόμενες από τη Βρετανία για Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας, αλλά τελικά «κόπηκε», λόγω της γλώσσας. Είχε μετάσχει σε πολλά φιλμ, ανάμεσά τους τα «Slumdog Millionaire», «Life of Pi», «The Namesake», «Jurassic World», «The Amazing Spider-Man» και «Inferno».

Παιδί οικογένειας που δεν είχε καμία σχέση με τον κινηματογράφο, σε συνεντεύξεις του είχε δηλώσει ότι στον ίδιο και τα αδέλφια του δεν επιτρεπόταν να παρακολουθούν ταινίες. Μοναδική εξαίρεση όταν ένας θείος του επισκέφθηκε την οικογένεια και τους πήγε στο σινεμά.

Με πληροφορίες από Variety, Reuters

About Post Author

+ There are no comments

Add yours