Πέθανε ο Ζαν Μαρκ Βαλέ σε ηλικία 58 ετών

Έφυγε από την ζωή ο σκηνοθέτης Ζαν-Μαρκ Βαλέ σε ηλικία 58 χρόνων, δημιουργός της ταινίας «Dallas Buyers Club» και των σειρών της HBO «Big Little Lies» και «Sharp Objects». Τα Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι πέθανε στον Καναδά, ενώ τα αίτια του θανάτου του παραμένουν άγνωστα μέχρι στιγμής.

Οι συνεργάτες του δηλώνουν σοκαρισμένοι από τον αιφνίδιο θάνατο του, ενώ ο συνεργάτης του και παραγωγός Nathan Ross δήλωσε πως ο 58χρονος σκηνοθέτης «υποστήριξε τη δημιουργικότητα, την αυθεντικότητα και την τόλμη του να δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα». Επιπλέον, αναφέρει ότι «Ήταν ένας αληθινός καλλιτέχνης και ένας γενναιόδωρος, στοργικός τύπος. Όλοι όσοι δούλεψαν μαζί του δεν μπορούσαν παρά να δουν το ταλέντο και το όραμα που διέθετε. Ήταν φίλος, δημιουργικός συνεργάτης και ήταν ένας μεγάλος αδερφός για μένα. Ο μαέστρο θα λείψει πολύ, αλλά με παρηγορεί το γεγονός ότι το όμορφο στυλ του και η εντυπωσιακή δουλειά που μοιράστηκε με τον κόσμο θα συνεχίσουν να ζουν».

Ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1963 και σπούδασε κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία ήταν το «Liste Noire» ενώ έγινε γνωστός σε μεγαλύτερο κοινό με την ταινία «C.R.A.Z.Y.». Η μεγαλύτερη του επιτυχία σημειώθηκε με την ταινία «Dallas Buyers Club», η οποία απέσπασε τρία όσκαρ, αλλά και πολλά ακόμη σημαντικά βραβεία. Επιπλέον, βραβεία και εξαιρετικές κριτικές απέσπασε και σαν δημιουργός των σειρών της HBO «Big Little Lies» και «Sharp Objects».

Πηγή:tvxs.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours