Πέθανε η ηθοποιός Ράκελ Γουέλς

Απεβίωσε, σύμφωνα με τη New York Post, σε ηλικία 82 ετών, η Αμερικανίδα ηθοποιός Ράκελ Γουέλς.

Η καριέρα του σταρ του Fantastic Voyage και του One Million Years BC διήρκεσε πάνω από 50 χρόνια.

Ρόλοι υψηλού προφίλ στο Bedazzled (1967), Bandolero! Ακολούθησαν (1968) και 100 Rifles (1969) και το 1968 πρωταγωνίστησε δίπλα στον Frank Sinatra στην αστυνομική ταινία Lady in Cement.

Raquel Welch

Η Ράκελ Γουέλς (Raquel Welch, 5 Σεπτεμβρίου 1940 – 15 Φεβρουαρίου 2022)  άρχισε την καριέρα της σε ηλικία 19 ετών, ενώ πρωταγωνίστησε σε μία σειρά περίπου 65 ταινιών και ήταν κάτοχος Χρυσής Σφαίρας για τη συμμετοχή της στο έργο «Ο Ντ’ Αρτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες».

Η Γουέλτς ξέφυγε με επιτυχία από την ταμπέλα «σεξ σύμβολο» που της έδωσαν τη δεκαετία του 1960 παραγωγοί και σκηνοθέτες, πολλοί από τους οποίους προσπάθησαν να την κάνουν να κάνει γυμνές σκηνές. Πάντα αρνιόταν.

Η ίδια είπε: «Δεν μεγάλωσα για να γίνω σύμβολο του σεξ, ούτε είναι στη φύση μου να είμαι. Το ότι έγινα ένας είναι ίσως η πιο όμορφη, πιο λαμπερή και τυχερή παρεξήγηση».

Είχε παντρευτεί τέσσερις φορές και είχε δυο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι, το οποίο έγινε, επίσης, ηθοποιός.

Raquel Welch
Raquel Welch
Raquel Welch

Στη δεκαετία του 1970, η Welch συνέχισε να αποδεικνύει την ικανότητά της με ρόλους στις ταινίες Hannie Caulder (1971), Kansas City Bomber (1972) και The Last of Sheila (1973). Κέρδισε Χρυσή Σφαίρα το 1972 για τον ρόλο της στους Τρεις Σωματοφύλακες.

Ο ρόλος του Welch στην εκδικητή Western Hannie Caulder ήταν μια από τις βασικές εμπνεύσεις του Quentin Tarantino για τις ταινίες του Kill Bill (2003-04), με πρωταγωνίστρια την Uma Thurman.

Ενώ δεν κέρδισε ποτέ Όσκαρ, ο ηθοποιός δέχθηκε ένα για λογαριασμό της φίλης της Γκόλντι Χόουν, η οποία κέρδισε το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για την κωμωδία Private Benjamin το 1981.

Η ηθοποιός, η οποία είχε έναν μικρό ρόλο στο Legally Blonde (2001), είχε πολλές ειδικές προσφορές, μία από τις οποίες, το 1970, την είδε να λαμβάνει περισσότερο από το 51 τοις εκατό του κοινού που παρακολουθούσε τηλεόραση στις ΗΠΑ.

Άλλες τηλεοπτικές της εμφανίσεις ήταν το The Muppet Show (1978), η Sabrina the Teenage Witch (1996) και το Right to Die, όπου έπαιξε μια γυναίκα με τη νόσο του Lou Gehrig. Έλαβε υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα για την παράσταση του 1987.

Ο Welch εμφανίστηκε επίσης απέναντι στη κωμική σειρά Seinfeld και στο πλευρό του Robin Williams σε ένα επεισόδιο του Mork and Mindy.

Η Welch έπαιξε επίσης στη σκηνή, με έναν από τους πιο αξιοσημείωτους ρόλους της να φτάνει σε μια παραγωγή του Broadway του Victor/Victoria. Πρωταγωνίστησε στον ρόλο μετά την Julie Andrews και τη Liza Minnelli.

Εκτός από την υποκριτική, ο Γουέλς τραγούδησε και εκτελούσε τακτικά μια μουσική παράσταση για μια γυναίκα σε ένα νυχτερινό κέντρο του Λας Βέγκας.

About Post Author