Ο Jon Lind, στέλεχος A&R και τραγουδοποιός των επιτυχιών για Earth, Wind & Fire, Madonna και πολλών άλλων, πέθανε σε ηλικία 73 ετών

Ο θρυλικός τραγουδοποιός Jon Lind πέθανε μετά από δύο χρόνια μάχης με τον καρκίνο. Ήταν 73.

Ο κατάλογος του Lind, στον οποίο η Primary Wave απέκτησε το πλειοψηφικό μερίδιο πέρυσι, περιελάμβανε τραγούδια όπως τα “Boogie Wonderland” και “Sun Goddess” των Earth, Wind & Fire, “Save the Best for Last” της Vanessa Williams και “Crazy for You” από τη Madonna, οι δύο τελευταίες εκ των οποίων έφτασαν στο Νο. 1 στο Billboard Hot 100. Το “Save the Best for Last” ονομάστηκε το τραγούδι της χρονιάς από την ASCAP το 1992 και κέρδισε υποψηφιότητα για Grammy για το τραγούδι της χρονιάς και το δίσκο της χρονιάς το 1993 Έγραψε επίσης επιτυχίες για τους Cher, Deniece Williams, Atlantic Starr, Aaron Neville, The Emotions, Rick Astley και άλλους.

Ο Lind ήταν επίσης επικεφαλής της A&R της Hollywood Records, όπου συνεργάστηκε στενά με τη Miley Cyrus, τους Jonas Brothers, τη Selena Gomez, την Demi Lovato και τον Jesse McCartney, μεταξύ άλλων.

Με καταγωγή από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ο Lind ξεκίνησε ως folksinger στα τέλη της δεκαετίας του 1960, ανοίγοντας για καλλιτέχνες όπως η Judy Collins, ο Tom Paxton και ο Harry Chapin ως έφηβος. Ενώ σπούδαζε κλασική κιθάρα στο Mannes College of Music, σχημάτισε το Fifth Avenue Band, το οποίο υπέγραψε με τη Warner Bros. και διευθυνόταν από τον Bob Cavallo (τότε μάνατζερ των Lovin’ Spoonful και αργότερα συν-manager του Prince). Αργότερα στη δεκαετία του ’70 σχημάτισε τα γκρουπ Howdy Moon (του οποίου το ντεμπούτο άλμπουμ ήταν παραγωγός του Lowell George των Little Feat) και White Horse, κανένα από τα οποία δεν γνώρισε εμπορική επιτυχία.

Ο Cavallo, τότε διευθυντής των Earth, Wind & Fire, του πρότεινε να γίνει επαγγελματίας τραγουδοποιός και, όπως είπε ο Lind στο Songwriter Universe το 2012, «Ήμουν στην αίθουσα αναμονής στο γραφείο του Bob Cavallo, χτυπούσα την κιθάρα μου, έπαιζα μια νέα «θραύσμα» μουσικής που είχα γράψει. [Ηγέτης του Earth, Wind & Fire] Ο Maurice White έσκασε το κεφάλι του και είπε: «Τι είναι αυτό;» Μου πρότεινε να το «αποθέσω κάτω» και να του το πάρω. Το έκανα και τους επόμενους τρεις μήνες το μετέτρεψε σε «Θεά του Ήλιου».

Το τραγούδι διασκευάστηκε από τον Ramsey Lewis και αργότερα το EWF, και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στη σύνθεση τραγουδιών. Συνεργαζόμενος συχνά με συγγραφείς όπως ο Allie Willis, ο John Bettis, ο Phil Galdston και άλλοι, ο Lind συνέγραψε επίσης επιτυχίες για τους Deniece Williams, Atlantic Starr, Betty Wright και άλλους, σημειώνοντας το βήμα του στη δεκαετία του ’80 και του ’90 με τους Madonna, Cher, Cheap. Trick, Aaron Neville, Mica Paris, the Emotions, Jennifer Holliday, Rick Astley και άλλοι.

Το 1998, ο Cavallo, τότε πρόεδρος του μουσικού τμήματος της Disney, υπέγραψε με τον Lind μια συμφωνία συμβούλων εκδόσεων και A&R, η οποία οδήγησε σε 13ετή θητεία με την εταιρεία. Αργότερα ονομάστηκε επικεφαλής της A&R και συνεργάστηκε στενά με μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια των επόμενων δεκαετιών, συμπεριλαμβανομένων των Cyrus, Gomez, των Jonas Brothers και πολλών άλλων.

Ο Lind έχει επιζήσει από τη σύζυγό του, το στέλεχος μουσικής Susan Drew, οι κόρες του Τζένη και Ιωάννα.,θετά τέκνα Daniel D’Astuges και Catherine Jones. και τρία εγγόνια.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours