Νικητής ο Μπάιντεν στη «Σούπερ Τρίτη» -Αποσύρεται ο Μπλούμπεργκ

Στη φωτογραφία ο Τζο Μπάιντεν και ο Μάικ Μπλούμπεργκ

O Μάικ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών και έκανε γνωστό ότι θα στηρίξει τον Τζο Μπάιντεν. Ο δισεκατομμυριούχος πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης απέτυχε να κερδίσει σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού κόμματος, παρότι ξόδεψε εκατοντάδες εκατομύρια δολλάρια κατά την προεκλογική του εκστρατεία.

Ο Μάικ Μπλούμπεργκ

Η απόφασή του δίνει μεγάλη ώθηση στην υποψηφιότητα του κεντρώου Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έχει περάσει μπροστά στις προτιμήσεις των Δημοκρατικών, ακολουθούμενος όμως σε πολύ μικρή απόσταση από τον αριστερό γερουσιαστή Μπέρνι Σάντρες. Ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα βγήκε νικητής στη χθεσινή «Σούπερ Τρίτη» κερδίζοντας 8 Πολιτείες (Μασαχουσέτη, Μινεσότα, Οκλαχόμα, Άρκανσο, Αλαμπάμα, Τενεσί, Βόρεια Καρολίνα και Βιρτζίνια).

Ο Μπέρνι Σάντερς

Ο Μπέρνι Σάντερς κατάφερε να επικρατήσει στην Καλιφόρνια (που είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό αντιπροσώπων), όπως επίσης σε Κολοράντο, Γιούτα και Βερμόντ.

Το κρίσιμο ήταν ποιος θα έπαιρνε «κεφάλι» στο Τέξας (που είναι η δεύτερη Πολιτεία σε αριθμό αντιπροσώπων). Φαίνεται, λοιπόν, ότι νικητής είναι ο Μπάιντεν.

Πηγή:aixmi.gr

 

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours