Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών στη Γαλλία, άφησε εξαιτίας επιπλοκών που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, ηθοποιός, Μορίς Μπαριέ, γνωστός για ρόλους πλάι στους θρύλους του γαλλικού σινεμά, Ζαν Πολ Μπελμοντό και Αλάν Ντελόν.
Ο ηθοποιός που υπέφερε από αναπνευστικά προβλήματα, μολύνθηκε με τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο και δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τη νόσο Covid-19. Πέθανε αργά το βράδυ του Σαββάτου, ξημερωματα Κυριακής.
Από το 1962 ακόμη, ο Μορίς Μπαριέ είχε επιλέξει να ζει στο μικρό χωριό Μοντρεάλ της Γαλλίας, με τη σύζυγό του Ελέν Μανές. Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1932 και έκανε το ντεμπούτο του στον ρόλο του σωματοφύλακα Νταρτανιάν, στην ταινία του Ρομπέρτο Ροσελίνι το 1966.
Ο Μπαριέ βρέθηκε πλάι στον Μπελμοντό το 1968 για την ταινία «Les Maries de l’An II», ενώ έπαιξε μαζί με τον Αλάν Ντελόν το 1973 στο φιλμ «Deux Hommes dans la ville».
Υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος και στην τηλεόραση, όπου εμφανίστηκε σε τηλεταινίες ή σειρές για την γαλλική τηλεόραση. Ο Μπαριέ λάτρευε και το θέατρο, ενώ είχε τιμηθεί με το βραβείο «Μολιέρ» για την θεατρική παράσταση «Δώδεκα θυμωμένοι άνδρες» το 1998.
Πηγή:topontiki.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours