Εκπνέει σε λίγη ώρα το νέο τελεσίγραφο των Ρώσων

Ενώ σε λίγη ώρα λήγει το νέο τελεσίγραφο των Ρώσων στους τελευταίους Ουκρανούς στρατιωτικούς που παραμένουν ταμπουρωμένοι στο εργοστάσιο Azovstal, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ρωσίας Ντίμιτρι Πεσκόφ αποκάλυψε πως έχει σταλεί στην ουκρανική κυβέρνηση νέο σχέδιο με ξεκάθαρους διαπραγματευτικούς όρους για τον τερματισμό του πολέμου.

«Η πλευρά μας παρέδωσε προσχέδιο στους Ουκρανούς, το οποίο περιλαμβάνει ξεκάθαρους όρους», είπε ο Πεσκόφ σε δημοσιογράφους σύμφωνα με το Sputnik, τονίζοντας πως η μπάλα είναι πια στην ουκρανική πλευρά. «Περιμένουμε την απάντησή τους».

Ο Ν.Πεσκόφ τόνισε επίσης πως η ουκρανική πλευρά δεν επιδιώκει «δυναμώσει» τη διαπραγματευτική διαδικασία.

Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν ανταλλαγή σχεδίων ειρηνευτικών προτάσεων τον Μάρτιο κατά τη διάρκεια συνάντησης ρωσικών και ουκρανικών αντιπροσωπειών στην Κωνσταντινούπολη. Έκτοτε, οι συνομιλίες φαίνεται να έχουν σταματήσει.

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία δήλωσε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη της στη διαπραγματευτική ομάδα της Ουκρανίας. Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, είπε ότι η Ουκρανία μετέτρεψε τις συνομιλίες σε «τσίρκο» και κατηγόρησε το Κίεβο ότι άλλαξε τη θέση του ως «περισπασμό της προσοχής».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας απηύθυνε εχθές νέο κάλεσμα στους ουκρανούς στρατιώτες που έχουν οχυρωθεί στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal της Μαριούπολης να καταθέσουν σήμερα, Τετάρτη τα όπλα τους.

Υπογράμμιζε πως ούτε ένας Ουκρανός στρατιώτης δεν είχε αποδεχθεί την προηγούμενη πρόταση για παράδοση οπλισμού σήμερα.

Τα ρωσικά στρατεύματα θα τηρήσουν κατάπαυση του πυρός στην περιοχή γύρω από το Azovstal ενόσω η πρόταση θα βρίσκεται σε ισχύ, αρχής γενομένης από τις 2 το μεσημέρι της 20ης Απριλίου, αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.

Πηγή:pronews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author