Μακάβριο ρεκόρ θανάτων σε ένα 24ωρο στις ΗΠΑ – διάταγμα Τραμπ για τις μάσκες (vid)

Η υπερδύναμη κατέγραψε τις μεγαλύτερες ανθρώπινες απώλειες μέσα σε μια ημέρα από τον κορονοϊό, την ώρα που ο Λευκός Οίκος αποφασίζει παγκόσμιο εμπάργκο στις εξαγωγές ιατρικού εξοπλισμού 

Σχεδόν 1.500 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στον χειρότερο απολογισμό που έχει καταγραφεί σε 24 ώρες σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέχρι σήμερα.

Με 1.480 θανάτους να καταμετρώνται από τις 20:30 της Πέμπτης ως την ίδια ώρα την Παρασκευή (πρώτες πρωινές ώρες Σαββάτου στην Ελλάδα), σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου που ανανεώνονται συνεχώς, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ έχει πλέον ανέλθει σε 7.406.

Στο μεταξύ ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Παρασκευή διάταγμα να σταματήσουν οι εξαγωγές σε τρίτες χώρες μασκών προσώπου N-95 και άλλου προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού που κρίνεται αναγκαίος για την μάχη καταπολέμησης της πανδημίας του κορονοϊού.

Με ανακοίνωσή του, ο Τραμπ δήλωσε πως το διάταγμα, υπό τον Νόμο περί Αμυντικής Παραγωγής, «είναι ένα ακόμη βήμα της συνεχιζόμενης μάχης για την αποτροπή συσσώρευσης, εκτόξευσης τιμών και αισχροκέρδειας, αποτρέποντας την επιβλαβή εξαγωγή προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού».

Στο μεταξύ σύγχυση έχει επικρατήσει σχετικά με το αν είναι «υποχρεωτική» η χρήση μάσκας κατά τις λιγοστές εξόδους των πολιτών. Η κυβέρνηση προχώρησε τελικά σε σύσταση και όχι διαταγή υπέρ της χρήσης μάσκας.

Πηγή:protagon.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours