Υπολογίζεται ότι έως και τις 17 Απριλίου το 22,6% των θανάτων που συνδέονται με τον κορωνοϊό σημειώθηκε εκτός νοσοκομείων.

Οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού που σημειώθηκαν στην Αγγλία και στην Ουαλία έως και τις 17 Απριλίου ήταν 22.300, δηλαδή 6.375 περισσότεροι από τα αντίστοιχα στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί από το NHS Αγγλίας και το Υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τη νεότερη εβδομαδιαία έκθεση από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής.

Τα στοιχεία του υπουργείου καλύπτουν μόνο θανάτους σε νοσοκομεία. Υπολογίζεται ότι για την ίδια περίοδο το 22,6% των θανάτων που συνδέονται με τον κορωνοϊό σημειώθηκε εκτός νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής αναφέρει ότι μέχρι και τις 17 Απριλίου 3.096 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους λόγω Covid-19 σε οίκους ευγηρίας, 883 στο σπίτι τους και 190 σε άλλες μονάδες κοινωνικής περίθαλψης.

Για πρώτη φορά το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής δημοσιεύει και στοιχεία από την Επιτροπή Ποιότητας Περίθαλψης, το εποπτικό όργανο των μονάδων κοινωνικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, κατά το διάστημα 10 με 24 Απριλίου η Επιτροπή ειδοποιήθηκε για 4.343 θανάτους σε οίκους ευγηρίας λόγω Covid-19.

Αυτό σημαίνει ότι οι θάνατοι λόγω κορωνοϊού σε Αγγλία και Ουαλία εκτός νοσοκομείων έως την περασμένη Παρασκευή είχαν ξεπεράσει τις εξήμισι χιλιάδες.

Συνολικά οι θάνατοι από όλες τις αιτίες στην Αγγλία και στην Ουαλία την εβδομάδα έως 11-17 Απριλίου ήταν 22.351, σχεδόν 12.000 περισσότεροι από το μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας για την αντίστοιχη εβδομάδα. Πρόκειται δηλαδή για την εβδομάδα με τους περισσότερους θανάτους σε Αγγλία και Ουαλία από το 1993.

Πηγή:skai.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours