Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι ΗΠΑ.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε τις ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μέσω διαγγέλματος την Παρασκευή.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι «αποδεσμεύονται» 50 δισ. δολάρια για την καταπολέμηση του κορονοϊού σε πολιτείες και οι τοπικές κοινότητες. Παράλληλα, ζήτησε από τα νοσοκομεία να ετοιμάσουν σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών.

Ο ίδιος στο προγραμματισμένο διάγγελμά του, τόνισε πως η Google βοηθάει στην ανάπτυξη ειδικού ιστότοπου για τις εξετάσεις για τον κορονοϊό. Στο πρόγραμμα θωράκισης και προστασίας των ΗΠΑ, όπως επεσήμανε ο Τραμπ, αναμένει οι ΗΠΑ να έχουν διαθέσιμα 1,4 εκατομμύρια σετ εξέτασης για τον ιό μέσα σε μια εβδομάδα και 5 εκατομμύρια μέσα σε ένα μήνα.

Στο άκουσμα του διαγγέλματος του Ντόναλντ Τραμπ η Wall Street καταγράφει «ράλι» άνω του 7%.

Αξίζει να σημειώσουμε πως την Παρασκευή, η φαρμακευτική εταιρεία Roche έλαβε το «πράσινο φως» της αμερικανικής κυβέρνησης  για την παραγωγή ενός νέου τεστ για τη διάγνωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Roche έλαβε την επείγουσα έγκριση από την αμερικανική κυβέρνηση για ένα πολύ πιο αυτοματοποιημένο τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, που ενδεχομένως θα επιταχύνει τη δυνατότητα να γίνονται τεστ σε ασθενείς κατά 10 φορές.

Όπως αναφέρεται, η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε το τεστ το οποίο «τρέχει» με τα συστήματα cobas 6800/8800 της Roche. Το συγκεκριμένο τεστ είναι παράλληλα διαθέσιμο στην Ευρώπη και σε όσες χώρες αποδέχονται τη σήμανση CE για ιατρικές συσκευές, δήλωσε η Roche.

Έλεγχος 4.128 ύποπτων ασθενών την ημέρα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το νέο τεστ έκδοσης «8800» μπορεί να κάνει διάγνωση έως και σε 4.128 ασθενείς την ημέρα, ενώ η έκδοση «6800» μπορεί να υποβάλει σε τεστ έως 1.440 ανθρώπους. «Αυξάνουμε την ταχύτητα σίγουρα κατά 10 φορές», δήλωσε σε συνέντευξή του ο Thomas Schinecker, επικεφαλής της μονάδας διάγνωσης της Roche.

Τα τεστ είναι ζωτικής σημασίας για την εξάλειψη της εξάπλωσης του Covid-19 επειδή επιτρέπουν στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης να εντοπίζουν τους ασθενείς και να τους απομονώνουν, ακόμα και αν δεν αντιμετωπίζουν πολλά συμπτώματα. Αυτό μπορεί ενδεχομένως να μειώσει τον συνολικό αριθμό λοιμώξεων και να κερδίσει χρόνο για τις φαρμακευτικές έτσι ώστε να βρουν καλύτερες θεραπείες και τελικά ένα εμβόλιο.

Πηγή:gazzetta.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours