Η κυβέρνηση της Ιρλανδίας σκοπεύει να απαγορεύσει όλες τις μαζικές συγκεντρώσεις άνω των 5.000 προσώπων μέχρι τον Αύγουστο, το νωρίτερο, σύμφωνα με ένα ρεπορτάζ της εφημερίδας The Irish Times. Η απόφαση αυτή ελήφθη στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Τα μέτρα που έχει ανακοινώσει το Δουβλίνο λήγουν στις 5 Μαΐου. Με βάση αυτές τις απαγορεύσεις, οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να ψωνίζουν τρόφιμα ή για να ασκούνται σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το σπίτι τους. Στους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών έχει δοθεί η οδηγία να παραμείνουν μέσα στα σπίτια.

Στην Ιρλανδία έχουν χάσει τη ζωή τους 687 άνθρωποι από την Covid-19.

Αν η επιδημία δεν αντιμετωπιστεί επιτυχώς κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το ΑΕΠ ενδέχεται να μειωθεί κατά 13,8%, εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, αν υπάρξει και δεύτερο κύμα, η πτώση αυτή θα μπορούσε να φτάσει το 15,3%.

Η χώρα αναμένει επίσης ότι το έλλειμμά της θα αυξηθεί στο 7,4% (ή περίπου 23 δισεκ. ευρώ), κάτι που σημαίνει ότι ο λόγος του δημοσίου χρέους προς το ΑΕγχΠ θα φτάσει το 69,1%, από 58,8% πέρσι.

Πηγή:parapolitika.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours