Κίνα: Αυστηροποιείται το lockdown στη Σανγκάη για τον κορονοϊό

Η Σανγκάη αυστηροποιεί το ήδη αυστηρό lockdown για τον κορονοϊό σε μια νέα προσπάθεια να εξαλειφθούν οι λοιμώξεις εκτός των περιοχών καραντίνας στη μεγαλύτερη πόλη της Κίνας μέχρι τα τέλη του μήνα, όπως δήλωσαν την Κυριακή (08/05) άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Reuters, οι περιορισμοί θα διαφέρουν πιθανότατα στις 16 συνοικίες της πόλης, καθώς ορισμένες έχουν ήδη επιτύχει τον στόχο, αλλά οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι περιορισμοί μετακίνησης θα παραμείνουν γενικά μέχρι το τέλος Μαΐου υπό τον φόβο επιδείνωσης της κατάστασης, παρά την πρόσφατη μείωση του αριθμού των κρουσμάτων.

Μαρτυρίες κατοίκων σε διάφορες συνοικίες καθώς και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται να δείχνουν ότι η κυβέρνηση της πόλης των 25 εκατομμυρίων επιταχύνει και επεκτείνει την προσπάθεια μεταφοράς των στενών επαφών των θετικών κρουσμάτων σε κέντρα καραντίνας.

Πολλοί κάτοικοι δήλωσαν ότι τους ζητήθηκε να μετακινηθούν σε τέτοιες εγκαταστάσεις, παρά το γεγονός ότι οι εξετάσεις τους ήταν αρνητικές, αφού βρέθηκαν κρούσματα στις πολυκατοικίες τους. Άλλοι κάτοικοι υποστήριξαν ότι τους είπαν, το Σάββατο (07/05), από τις γειτονιές τους ότι δεν θα μπορούν πλέον να βγαίνουν από τις εξώπορτες ή να δέχονται παραδόσεις για μια εβδομάδα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίτευξη του στόχου για «μηδενικά κρούσματα σε επίπεδο κοινότητας».

Η Σανγκάη αναφέρει χιλιάδες κρούσματα ημερησίως, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων βρίσκεται σε απομονωμένες περιοχές. Ο τερματισμός της μετάδοσης σε επίπεδο κοινότητας έξω από αυτές τις περιοχές αποτέλεσε σημείο καμπής σε πόλεις όπως η Σενζέν, η οποία τον περασμένο μήνα άνοιξε εκ νέου τις δημόσιες συγκοινωνίες και επέτρεψε στους ανθρώπους να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Πάντως, το Σάββατο (07/05), οι Αρχές στις περιοχές Πουτούο και Τσανγκνίνγκ εξέδωσαν ανακοινώσεις που έλεγαν ότι οι κάτοικοι των συγκροτημάτων κατοικιών που έχουν χαρακτηριστεί ως περιοχές «πρόληψης» χαμηλού κινδύνου, δεν μπορούσαν πλέον να εγκαταλείψουν τα συγκροτήματά τους. Ένας κάτοικος στην περιοχή Νέα Περιοχή του Πουντόνγκ, όπου στεγάζεται το οικονομικό κέντρο της Σανγκάης, δήλωσε στο Reuters ότι έλαβε παρόμοια ειδοποίηση από το συγκρότημά του.

Πηγή: ieidiseis.gr

About Post Author