Χαρτοπαιξία, βιαιότητα, αλκοολισμός. Ο Δημήτρης είναι ένας άντρας εθισμένος σε καταστροφικά πάθη. Στο δρόμο του βρίσκεται ο Νίκος, στο πρόσωπο του οποίου διακρίνει τον νεότερο εαυτό του. Ένας περίεργος δεσμός πλέκεται μεταξύ τους καθώς τα πάθη ξετυλίγονται το ένα μετά το άλλο. Ένα τουρνουά πόκερ, ένα πτώμα με θρυμματισμένο κεφάλι και ένοχα μυστικά που απειλούν να αποκαλυφθούν, υπό το άγρυπνο βλέμμα μια σκιάς.

Η κριτική μας

Το βιβλίο «Τα Βλέπω» της Καλαμαρά Γιώτας,  καταπιάνεται με ένα εξαιρετικά επίκαιρο και δύσκολο θέμα ˙ την ενδοοικογενειακή βία και τον εθισμό στο αλκοόλ και τη χαρτοπαιξία. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ένας μεσήλικας άντρας, αυτοκαταστροφικός και επικίνδυνος που ορίζεται από τα πάθη του.

Ο τίτλος παραπέμπει στη γνωστή χαρτοπαικτική ορολογία του πόκερ, με το παιχνίδι να κυριαρχεί στις σελίδες, χωρίς να γίνεται κουραστικό.

Η ιστορία περιγράφεται με όλες τις σκληρές καθημερινές λεπτομέρειες και οι διάλογοι είναι ρεαλιστικοί. Πρόκειται για ένα βιβλίο που παρουσιάζει τις παθογένειες που δυστυχώς αποτελούν πια συχνή είδηση στην ελληνική κοινωνία και το κάνει με τρόπο που ο αναγνώστης νιώθει ότι είναι μέρος της ιστορίας.

Η πλοκή της ιστορίας είναι γρήγορη, με μεγάλες δόσεις αγωνίας και το μυστήριο που πλανάται κάνει το ανάγνωσμα ιδιαίτερα ελκυστικό. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γράφημα.

της Λίτσα Κοντογιάννη

Ta Vlepw

About Post Author

You May Also Like

More From Author