Κέβιν Σπέισι: Νέοι μπελάδες για τον ηθοποιό – 7 νέες κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση

Ο Κέβιν Σπέισι κατηγορείται για ακόμη 7 σεξουαλικά αδικήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο, που έρχονται να προστεθούν στα πέντε που είχε αντιμετωπίσει  όσο ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic του Λονδίνου.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ Χολιγουντιανός σταρ θα κατηγορηθεί από την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος για μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον ενός άνδρα, μεταξύ των ετών 2001 και 2004.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τρεις εκ των κατηγοριών αφορούν σεξουαλική επίθεση, ενώ μία κατηγορία αφορά την πρόκληση σεξουαλικής δραστηριότητας χωρίς συναίνεση.

Η Rosemary Ainslie, επικεφαλής της Ειδικής Διεύθυνσης Εγκλήματος του CPS, δήλωσε: «Το CPS έχει εγκρίνει πρόσθετες ποινικές κατηγορίες εναντίον του 63χρονου Κέβιν Σπέισι, για μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον ενός άνδρα μεταξύ 2001 και 2004. Το CPS έχει επίσης εγκρίνει μία κατηγορία για την πρόκληση ενός ατόμου σε σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση. Η αρχή της κατηγορίας ακολουθεί την εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων που συγκέντρωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία κατά την έρευνά της».

Ο Κέβιν Σπέισι έχει ήδη κατηγορηθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο για μια σειρά σεξουαλικών επιθέσεων σε τρεις άνδρες στο Λονδίνο και το Γκλαουστερσάιρ μεταξύ των ετών 2005 και 2013, ενώ ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic.

Τον Ιούλιο, ο Σπέισι παραβρέθηκε στη Βρετανία για να αντιμετωπίσει τέσσερις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση και μία κατηγορία, ότι έκανε ένα άτομο να συμμετάσχει σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς τη συγκατάθεσή του. Ο Σπέισι αρνήθηκε τα φερόμενα αδικήματα.

Τώρα, ο ηθοποιός αναμένεται να αντιμετωπίσει μια δίκη τριών έως τεσσάρων εβδομάδων, που θα ξεκινήσει στις 6 Ιουνίου του επόμενου έτους. Ο πρώην σταρ του Χόλιγουντ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι «αρνείται σθεναρά» τις κατηγορίες των τριών ανδρών, οι οποίοι είναι τώρα 30 και 40 ετών.

Σε δήλωσή του που κυκλοφόρησε στο Good Morning America μετά την ανακοίνωση του CPS για τις νέες κατηγορίες, ο Κέβιν Σπέισι είπε: «Αν και είμαι απογοητευμένος με την απόφασή τους να προχωρήσουν, θα εμφανιστώ οικειοθελώς στο Ηνωμένο Βασίλειο το συντομότερο δυνατό και θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου ενάντια σε αυτές τις κατηγορίες, τις οποίες είμαι βέβαιος ότι θα αποδείξω την αθωότητά μου».

Πηγή:eleftherostypos.gr

About Post Author