Μπορεί οι κυβερνήσεις στη Νοτιοανατολική Ασία να απομακρύνουν τα γεμάτα πρόσφυγες πλοία που καταφθάνουν με το πρόσχημα του κορονοϊού, ωστόσο στην Ατσέ οι ντόπιοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Μπορεί η Ινδονησία να καταγράφει μεγάλη άνοδο των κρουσμάτων του κορονοϊού με 1.458 νέα κρούσματα την Παρασκευή και συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων πάνω από 52.000, μπορεί να υπάρχουν απαγορεύσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, ωστόσο οι κάτοικοι της Ατσέ Ινδονησίας το απόγευμα της Πέμπτης αποφάσισαν να παρακούσουν τις αρχές και να κάνουν αυτό που πρέπει.

Δεν παραβίασαν τα μέτρα για να βγουν για ποτό, ούτε για να κάνουν βόλτα. Ο λόγος που οι ντόπιοι δεν ακολούθησαν κατά γράμμα τις εντολές της κυβέρνησης ήταν για να βοηθήσουν πρόσφυγες Ροχίνγκια που έφτασαν με βάρκες μέσω θαλάσσης στον τόπο τους. Διέσωσαν τις εξαντλημένες οικογένειες που έφτασαν.

Χωρικοί αψηφούν τις απαγορεύσεις του κορονοϊού για να σώσουν πρόσφυγες στην Ατσέ Ινδονησίας

Φτάνοντας στην παραλία του Λάνκοκ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, ένας άντρας γονάτισε στην άμμο για να ευχαριστήσει τον θεό που είναι ζωντανός. Ένας άλλος σφιχταγκάλιασε έναν ντόπιο που τον έσωσε.

Οι χωρικοί δήλωσαν ότι αισθάνονταν πως ήταν υποχρέωσή τους να βοηθήσουν. Αρχικά κάλεσαν επανειλημμένα τις αρχές για να ζητήσουν να κάνουν κάτι για τους ανθρώπους που κατέφθαναν, ωστόσο η απάντηση που πήραν ήταν αρνητική. Οι Αρχές ανέφεραν ότι δεν θα βοηθούσαν καθώς η άφιξη των ανθρώπων μπορεί να οδηγούσε σε εξάπλωση του κορονοϊού. Έτσι λοιπόν ανησυχώντας για τις ζωές των ανθρώπων, οι χωρικοί πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Συνολικά 94 πρόσφυγες, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκύου, σώθηκαν. Η Διεθνής Αμνηστία χαρακτήρισε τη δράση τους ως μία “νότα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης”.

Πηγή:news247.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours