Η Nike κλείνει όλα τα καταστήματά της στις Η.Π.Α., μαζί με άλλα μέρη του κόσμου, για να προσπαθήσει να περιορίσει την εξάπλωση του νέου κοροναϊού, ανέφερε η εταιρεία την Κυριακή το πρωί.

Οι τοποθεσίες της στις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Δυτική Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία θα κλείσουν από τη Δευτέρα έως τις 27 Μαρτίου, ανέφερε η εταιρεία.

Οι εργαζόμενοι θα εξακολουθήσουν να πληρώνονται πλήρως κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της CNBC.

Εν τω μεταξύ, η Nike εξακολουθεί να διατηρεί τα καταστήματά της στη Νότια Κορέα, την Ιαπωνία, το μεγαλύτερο μέρος της Κίνας και σε “πολλές άλλες χώρες”, ανέφερε η εταιρεία, με βάση τις καθημερινές αξιολογήσεις της πανδημίας COVID-19.

Η Nike ενώνει έναν αυξανόμενο κατάλογο εταιρειών που λαμβάνουν παρόμοια μέτρα. Οι έμποροι λιανικής, όπως η Patagonia, η Apple, η Warby Parker, οι Urban Outfitters, το Glossier και τα Allbirds κλείνουν τα καταστήματά τους στην Αμερική. Οι Walmart και Lululemon συγκαταλέγονται μεταξύ των λιανοπωλητών που περιορίζουν τις ώρες αποθήκευσης. Στην Ιταλία και τη Γαλλία, όλες οι μη βασικές λιανικές πωλήσεις έχουν διαταχθεί να κλείσουν.

Η Nike διέθετε 384 καταστήματα λιανικής πώλησης στις Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένου του Converse και των σημείων εξόδου, στα τέλη του 2019, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της SEC. Σε διεθνές επίπεδο, είχε περισσότερες από 750 τοποθεσίες.

Υπήρξαν περισσότερες από 156.000 περιπτώσεις του νέου κορωναϊού που αναφέρθηκαν παγκοσμίως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, με τουλάχιστον 5.833 θανάτους.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours