Η Nestle σοκολατοβιομηχανία αυξάνει τις τιμές στις σοκολάτες

Σύμφωνα με το Reuters η σοκολατοβιομηχανία Nestle αναμένεται να αυξήσει τις τιμές στα προϊόντα της για να αντισταθμίσει το υψηλό κόστος παραγωγής

Η Nestle (NESN.S) θα πρέπει να αυξήσει περαιτέρω τις τιμές των τροφίμων της φέτος για να αντισταθμίσει το υψηλότερο κόστος παραγωγής που δεν έχει ακόμη μετακυλίσει πλήρως στους καταναλωτές, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mark Schneider σε γερμανική εφημερίδα, όπως μεταφέρει σε σημερινό το άρθρο το Reuters.

Οι αυξήσεις δεν θα είναι τόσο απότομες όσο ήταν το 2022, αλλά «έχουμε να καλύψουμε τη διαφορά σε όλη τη διάρκεια του έτους», φέρεται να είπε ο Schneider στη Frankfurter Allgemeine Zeitung σε συνέντευξη που αναμένεται να δημοσιευτεί την Κυριακή.

Τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, ο μεγαλύτερος όμιλος τροφίμων στον κόσμο, που φτιάχνει τις μπάρες σοκολάτας KitKat και το Nescafe, ανέφεραν αύξηση πωλήσεων βιολογικών προϊόντων κατά 8,5%, εκ των οποίων οι αυξήσεις των τιμών αντιπροσώπευαν 7,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Ο πληθωρισμός σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες βρίσκεται σε υψηλά πολλών δεκαετιών, οφειλόμενος σε μεγάλο βαθμό από τις αυξήσεις των τιμών των τροφίμων και της ενέργειας.

Πηγή: Reuters

About Post Author