«Η Σουηδία νίκησε τον κορονοϊό αρνούμενη να προχωρήσει σε Lockdown», σύμφωνα με τους ειδικούς οι οποίοι πιστεύουν ότι «μπορεί να αποφευχθεί το δεύτερο κύμα πανδημίας καθώς καταγράφεται ο χαμηλότερος αριθμός μολύνσεων από τον Μάρτιο, ήτοι μόλις 28 ανά 100.000 άτομα».

Ο αριθμός αυτός, όπως αναφέρει η Daily Mail, είναι μικρότερος από το ποσοστό μόλυνσης στη Μεγάλη Βρετανία όπου καταγράφονται 69 μολύνσεις ανά 100.000 άτομα.

Η Σουηδία, ήταν η μόνη χώρα στην Ευρώπη που δεν εφάρμοσε αυστηρά μέτρα περιορισμού στην αρχή της πανδημίας.

Ο καθηγητής στο Ινστιτούτο Niels Bohr στην Κοπεγχάγη, Kim Sneppen, δήλωσε ότι η Σουηδία μπορεί να έχει ξεπεράσει την πανδημία καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Σουηδοί έχουν δημιουργήσει ένα ικανοποιητικό βαθμό ανοσίας.

Αρχικά, η πολιτική που ακολούθησε η χώρα, επικρίθηκε καθώς στην αρχή της πανδημίας κατέγραψε μια αύξηση στα ποσοστά θνησιμότητάς  που ήταν πέντε φορές μεγαλύτερη από τη Δανία και δέκα φορές από εκείνη της Νορβηγίας και της Φινλανδίας.

Τον Απρίλιο καταγράφηκαν 115 θάνατοι σε 24 ώρες, με περισσότερους από τους μισούς να σημειώνονται σε κέντρα φροντίδας. Ωστόσο, σήμερα ο μέσος όρος των επτά ημερών έχει μηδενιστεί.

Ο επιδημιολόγος Anders Tegnell που έχει δεχθεί κριτική για την στρατηγική της Σουηδίας, δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι τα μέτρα υγιεινής ήταν «εξίσου αποτελεσματικά» με το lockdown.

Η Σουηδία διατήρησε ανοιχτά τα σχολεία για παιδιά κάτω των 16 ετών, απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις περισσότερων από 50 ατόμων και κάλεσε τα άτομα άνω των 70 και τις ευάλωτες ομάδες να αυτοαπομονωθούν.

Πηγή:ert.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours