Η γηραιότερη άνθρωπος στον κόσμο γιορτάζει τα 119α γενέθλια σε γηροκομείο της Ιαπωνίας

Kane Tanaka, the world’s oldest person, turned 119 on Sunday. Photograph: KYODO/Reuters

Η Kane Tanaka έχει βάλει στόχο να γίνει 120 τον επόμενο χρόνο, καθώς τα στοιχεία δείχνουν τον αριθμό των νεαρών ενηλίκων στην Ιαπωνία σε απότομη πτώση

Η γηραιότερη άνθρωπος στον κόσμο γιόρτασε τα 119α γενέθλιά της στην Ιαπωνία, λέγοντας ότι είναι αποφασισμένη να επεκτείνει το ρεκόρ για έναν ακόμη χρόνο.

Η Κέιν Τανάκα, η οποία έχει αδυναμία στα ανθρακούχα ποτά και τη σοκολάτα, σημείωσε το ορόσημο την Κυριακή με το προσωπικό του γηροκομείου όπου ζει στον νομό Φουκουόκα, στη νοτιοδυτική Ιαπωνία, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης.

Το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες αναγνώρισε το καθεστώς της Tanaka τον Μάρτιο του 2019, όταν ήταν 116 ετών. πέτυχε ένα ρεκόρ ηλικίας στην Ιαπωνία όλων των εποχών όταν έφτασε τα 117 χρόνια και 261 ημέρες τον Σεπτέμβριο του 2020.

Γεννημένη το 1903 – τη χρονιά που οι αδερφοί Ράιτ έκαναν την πρώτη τους πτήση με κινητήρα και πραγματοποιήθηκε ο πρώτος Γύρος της Γαλλίας – η Tanaka έζησε πέντε ιαπωνικές αυτοκρατορικές βασιλείες και έχει βάλει στόχο να φτάσει τα 120ά της γενέθλια, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, μέλη της οικογένειας. ρητό.

Η Tanaka, ο οποίος γεννήθηκε έξι μήνες πριν από τον George Orwell, είναι ένας από τους μεγάλους και αυξανόμενους αιωνόβιους Ιάπωνες.

Σε μια εκτίμηση που δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο ενόψει της ετήσιας Ημέρας Σεβασμού των Ηλικιωμένων, το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι το ρεκόρ 86.510 ατόμων ήταν ηλικίας 100 ετών και άνω, σημειώνοντας αύξηση 6.060 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Οι γυναίκες αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των αιωνόβιων, με τους άνδρες να αντιστοιχούν σε λίγο περισσότερο από 10.000, ανέφερε το υπουργείο.

Όταν η ετήσια έρευνα διεξήχθη για πρώτη φορά το 1963, η Ιαπωνία είχε μόλις 153 αιωνόβιους, αλλά ο αριθμός είχε εκτιναχθεί σε πάνω από 10.000 μέχρι το 1998.

Το προσδόκιμο ζωής στην Ιαπωνία, μια από τις κοινωνίες με τη μεγαλύτερη γήρανση στη γη, βρίσκεται επίσης σε υψηλό ρεκόρ, με 87,74 για τις γυναίκες και 81,64 για τους άνδρες.

Ο αριθμός των νέων συρρικνώνεται, ωστόσο, εν μέσω αποτυχημένων προσπαθειών να αυξηθεί το χαμηλό ποσοστό γεννήσεων της χώρας.

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν το Νέο Έτος ως νέους ενήλικες –όσοι είχαν κλείσει τα 20– μια πτώση 40.000 από πέρυσι και ο χαμηλότερος αριθμός από τότε που τηρήθηκαν τα αρχεία για πρώτη φορά το 1968.

Οι εικοσάχρονοι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 1% του πληθυσμού της χώρας τα τελευταία 12 χρόνια, ανέφερε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός NHK.

Όταν η Tanaka έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος της Ιαπωνίας που έχει καταγραφεί, γιόρτασε με ένα μπουκάλι κόκα κόλα – το αγαπημένο της ποτό – και έκανε σήμα ειρήνης στους φωτογράφους.

Ενώ οι περιορισμοί επισκέψεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού σημαίνει ότι είχε περιορισμένη επαφή με μέλη της οικογένειάς της, φέρεται να χρησιμοποιεί χειρονομίες για να επικοινωνεί με το προσωπικό του γηροκομείου και ενδιαφέρεται για παζλ και επιτραπέζια παιχνίδια.

Το έβδομο από τα εννέα αδέρφια, η Tanaka παντρεύτηκε όταν ήταν 19 ετών και βοήθησε στη διαχείριση του μαγαζιού με νουντλς της οικογένειας αφού ο σύζυγός της και ο μεγαλύτερος γιος της πήγαν να πολεμήσουν στον δεύτερο Σινο-Ιαπωνικό πόλεμο, που ξεκίνησε το 1937.

Ο 62χρονος εγγονός της, Eiji, είπε ότι ήθελε να συγχαρεί προσωπικά τον Tanaka το συντομότερο δυνατό. «Ελπίζω να παραμένει υγιής και να διασκεδάζει καθημερινά καθώς μεγαλώνει», ανέφερε η Kyodo.

Πηγή:theguardian.com

About Post Author

+ There are no comments

Add yours