Η Αφγανή YouTuber που σκοτώθηκε λίγες μέρες μετά το αποχαιρετιστήριο βίντεό της

Η 20χρονη Najma Sadeqi ήταν ανάμεσα στους 170 Αφγανούς που σκοτώθηκαν κατά την επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, του οποίου η υποομάδα με όνομα ISIS-Khorosan, έχει αναδυθεί ως εχθρός τόσο της Δύσης όσο και των Ταλιμπάν.

Η Aφγανή YouTuber, Najma Sadeqi, λίγες ημέρες πριν σκοτωθεί από την τρομοκρατική επίθεση του ISIS είχε δημοσιεύσει ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στο κοινό της, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Από τη στιγμή που δεν μας επιτρέπεται να εργαστούμε, αλλά ούτε να βγούμε από τα σπίτια μας, το μόνο που μένει είναι να γυρίσω αυτό το βίντεο. Και μέσα από αυτό να σας αποχαιρετήσω».

Η 20χρονη φοιτήτρια δημοσιογραφίας έφτιαχνε βίντεο για το Afghan Insider και στο τελευταίο της βίντεο τόνιζε με δάκρυα στα μάτια: «Η ζωή στην Καμπούλ έχει γίνει πολύ δύσκολη, ειδικά για όσους είχαν συνηθίσει να είναι ελεύθεροι και ευτυχισμένοι. Εύχομαι να ήταν ένα κακό όνειρο. Εύχομαι να μπορούσα να ξυπνήσω μία μέρα από αυτόν τον εφιάλτη. Αλλά ξέρω ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό. Αυτή είναι η πραγματικότητα, είμαστε τελειωμένοι».

H Najma Sadeqi εργαζόταν στο Afghan Insider ώστε να μπορέσει να πληρώνει τις σπουδές της, αλλά και να βοηθά οικονομικά την οικογένειά της. «Οι περισσότερες οικογένειες στην Καμπούλ περιμένουν ένα γεύμα την ημέρα για να επιβιώσουν. Δούλευα για να μπορώ να πληρώνω τα έξοδά μου και την εκπαίδευσή μου. Όπως κι εγώ, υπάρχουν κι άλλα κορίτσια που είναι οι μόνες που φέρνουν λεφτά στην οικογένειά τους. Τώρα, είναι στο σπίτι και περιμένουν να φτιάξει η κατάσταση».

Η 20χρονη σκοτώθηκε στην προσπάθειά της, μαζί με τον αδελφό της και τον ξάδελφό της, να φύγουν από την χώρα και να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον. Η φοιτήτρια αποκάλυψε ότι φοβόταν να περπατήσει στον δρόμο και ανησυχούσε για τη ζωή της. Δυστυχώς, τέσσερις ημέρες αργότερα το νήμα της ζωής κόπηκε για την νεαρή Youtuber και την είδηση του θανάτου της επιβεβαίωσε το CNN.

Σημειώνεται ότι η αιματηρή επίθεση στην περιοχή του αεροδρομίου της Καμπούλ, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 13 Αμερικανούς στρατιωτικούς, ανάμεσά τους δέκα Πεζοναύτες, ήταν η πιο πολύνεκρη εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν από το 2011.

Πηγή:dete.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours