Οι γενικοί εισαγγελείς 38 Πολιτειών των ΗΠΑ και αμερικανικών εδαφών υπέβαλαν σήμερα αγωγή εναντίον της Google για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας κατηγορώντας την δημοφιλή μηχανή αναζήτησης για πρακτικές που αλλοιώνουν τον ανταγωνισμό στη διαχείριση των διαφημίσεων.

“Οι Πολιτείες ισχυρίζονται ότι η Google διατηρεί παράνομα την μονοπωλιακή της δύναμη στις μηχανές αναζήτησης και σε συναφείς διαφημιστικές αγορές μέσω μιας σειράς συμβάσεων και αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς”, ανέφερε η ανακοίνωση του γενικού εισαγγελέα του Κολοράντο, που ηγείται της προσφυγής.

Οι Πολιτείες ζητούν την ενοποίηση της αγωγής τους με εκείνη που υπέβαλε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την γενική εισαγγελία του Κολοράντο.

Τον Οκτώβριο, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ξεκίνησε επίσης δικαστικό αγώνα κατά της Google, κατηγορώντας την ότι έχει δημιουργήσει ένα «παράνομο μονοπώλιο» στην αναζήτηση στο διαδίκτυο και στη διαφήμιση. Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1998, κατηγορείται ότι έκανε χρήση (και κατάχρηση) διαφόρων τεχνικών για να αποκλείσει τους ανταγωνιστές της από την αγορά αυτή.

Πηγή:thepresident.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours