Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχωρά στην αγορά 150 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων εμβολίου της Moderna έναντι του covid-19. Οι επιπλέον δόσεις αναμένεται να παραδοθούν το τρίτο και τέταρτο τρίμηνο του 2021.

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα την εμπιστοσύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Moderna και το mRNA εμβόλιό μας. Με την σημερινή αγορά των επιπλέον 150 εκατομμυρίων δόσεων, η ΕΕ δείχνει την μακροπρόθεσμη δέσμευσή της προς την εταιρεία μας», σχολίασε ο  Στεφάν Μπανσέλ, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

Έως σήμερα, έχουν παραγγελθεί συνολικά 310 εκατομμύρια δόσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ η νέα συμφωνία προβλέπει δικαίωμα προαίρεσης για αγορά επιπλέον 150 εκατομμυρίων δόσεων, για παράδοση το 2022.

«Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον καλύτερο τρόπο προετοιμασίας για το 2022, συμπεριλαμβανομένης και της καλύτερης αντιμετώπισης ενδεχόμενων νέων στελεχών του ιού, με την Επιτροπή να έχει δικαίωμα για αγορά επιπλέον 150 εκατομμυρίων δόσεων, για παράδοση το 2022. Η Moderna δεσμεύεται να εργαστεί αδιάκοπα ώστε να είναι σε θέση να διαθέσει στην αγορά ενισχυμένα εμβόλια που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις διαφορετικές μεταλλάξεις του ιού και εν τέλει συνολικά αυτή την παγκόσμια πανδημία» είπε χαρακτηριστικά ο Στεφάν Μπανσέλ.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours