Με τη Βικτώρια να έχει καταφέρει να περιορίσει τον κοροναϊό στο μηδέν 16 συνεχόμενες ημέρες, ο πολιτειακός πρωθυπουργός, Daniel Andrews, έκανε λόγο για πιθανές αλλαγές και στους κανόνες για την υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Σε όλη την Πολιτεία άλλωστε εκτός τα νέα κρούσματα και τους νέους θανάτους από COVID-19, μηδένισαν και τα κρούσματα από άγνωστη πηγή, για πρώτη φορά από την αρχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Η χρήση μάσκας στο πρόσωπο, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ένα από τα μέτρα που συνέβαλαν στον περιορισμό της πανδημίας.\

Με τον ιό ωστόσο στο… καναβάτσο και τη θερμοκρασία να αυξάνεται, δεν είναι λίγοι αυτοί που αντιδρούν στην υποχρέωση αυτή.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής των Υπηρεσιών Υγείας, Allen Cheng, άφησε να εννοηθεί το Σάββατο ότι μπορεί να χαλαρώσουν οι σχετικοί κανόνες για τους εξωτερικούς χώρους, αλλά όχι για τους εσωτερικούς.

Ο κ. Andrews, από την πλευρά του, επανέλαβε τη σημασία της μάσκας, ως «πολιτική ασφάλειας» καθώς έχουν αρθεί οι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Ανέφερε ωστόσο πως την ερχόμενη Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, οπότε θα δώσει περαιτέρω στοιχεία για τα επόμενα βήματα της Βικτώριας προς την «COVID-κανονικότητα», μπορεί να υπάρξουν και αλλαγές ως προς τη χρήση μάσκας.

Άφησε να εννοηθεί ότι ίσως οι μάσκες δε θα είναι υποχρεωτικές, όταν είμαστε κάπου μόνοι μας σε εξωτερικό χώρο, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Δε θα είναι εδώ για πάντα, αλλά θα παραμείνουν για όσο βοηθούν να διατηρηθούν τα νούμερα χαμηλά», σημείωσε για την υποχρέωση αυτή.

Κάλεσε δε όλους να συγκρίνουν τη δυσκολία του να φορά κανείς μάσκα με το τι θα συμβεί αν χρειαστεί να κλείσει και πάλι η Πολιτεία.

«Δεκαέξι ημέρες στο μηδέν είναι κάτι απίστευτα εντυπωσιακό, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει κοροναϊός ανά την Πολιτεία μας», υπογράμμισε.

Στο μεταξύ, οι Αρχές καλούν όσους μένουν στο Wydham και στο Hume, να εξεταστούν ακόμη και αν έχουν ήπια συμπτώματα.

ΣΤΟ… ΜΗΔΕΝ ΟΛΗ Η ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας να σαρώνει ανά τον Κόσμο, αλλά η Αυστραλία έχει καταφέρει να πατάξει τον κοροναϊό.

Πέρα από τη Βικτώρια, Νέα Νότια Ουαλία και Κουίνσλαντ εδώ και μέρες, δεν έχουν ούτε ένα νέο κρούσμα, που να οφείλεται σε τοπική μετάδοση.

Το γρήγορο κλείσιμο των συνόρων και τα αυστηρά – αλλά με βαρύ τίμημα για την οικονομία – μέτρα συγκράτησαν σε μεγάλο βαθμό την επιδημία από το να εξαπλωθεί περαιτέρω ανά τη χώρα

Στην Αυστραλία έχουν επιβεβαιωθεί λίγα περισσότερα από 27.700 κρούσματα κοροναϊού από την εκδήλωση της πανδημίας, όσα περίπου ο ημερήσιος αριθμός περιστατικών στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες ημέρες.

Μάλιστα κάποιες ευρωπαϊκές χώρες θέλουν να αντιγράψουν τη μέθοδο της Βικτώριας για να «τιθασεύσουν» την πανδημία.

Πηγή:neoskosmos.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours