Ένας έφηβος κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία ενός 15χρονου μαθητή που φέρεται να απειλούσε να αποκαλύψει τη σχέση τους, στη Βρετανία.

Ο 19χρονος Μάθιου Μέισον κατηγορήθηκε για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 15χρονου Άλεξ Ρόντα, σε ένα απομακρυσμένο δάσος στο Ashley του Τσέσαϊρ, στις 12 Δεκεμβρίου του 2020.

Ο 19χρονος ξέσπασε σε κλάματα όταν εκδόθηκε η ετυμηγορία του από τους ενόρκους δικαστές που τον έκριναν ένοχο για τη δολοφονία.

Μέλη της οικογένειας του Άλεξ αγκαλιάστηκαν σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης.

Ο Άλεξ

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Mέισον αποκάλυψε ότι συναντήθηκε με τον Άλεξ για να του πει ότι «ο εκβιασμός έπρεπε να σταματήσει» και χτύπησε τον νεαρό ενώ βρισκόταν σε αυτοάμυνα αφού του επιτέθηκε.

Ωστόσο, οι εισαγγελείς απέρριψαν τους ισχυρισμούς του ως ψέματα και τον κατηγόρησαν για τη δολοφονία του μαθητή. Ο Μέισον είχε δώσει πάνω από 2.000  ευρώ στον Άλεξ, αφού φέρεται να τον απειλούσε να μοιραστεί προσωπικές φωτογραφίες που είχε στείλει στον 15χρονο.

Ο Άλεξ φέρεται να είπε στη σύντροφο του Μέισον για τη φωτογραφία και αρχικά ζήτησε 55 ευρώ  από τον τότε 18χρονο για να σταματήσει να δημοσιεύει τη φωτογραφία στα social media.

Ο Μέισον παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τον Άλεξ τρεις φορές τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, πήρε χρήματα από τις αποταμιεύσεις του και δανείστηκε από τη γιαγιά του για να τον πληρώσει.

Πώς τον σκότωσε

Είπε ότι στις 12 Δεκεμβρίου συμφώνησε να μεταφέρει τον Άλεξ στο Holmes Chapel, αλλά τον πήγε στο δάσος στο Ashley, αφού ο Άλεξ ζήτησε να πάνε κάπου.

Ο Μέισον είπε ότι έπεσε θύμα «εκφοβισμού» από τον Άλεξ, οπότε πήρε ένα κλειδί μαζί του όταν έφυγαν από το αυτοκίνητο και μπήκαν στο δάσος.

Ο εισαγγελέας είπε ότι τα στοιχεία, ειδικά από τον παθολόγο, έδειξαν ότι ο Mέισον δεν ενήργησε σε αυτοάμυνα. Μετά την επίθεση, ο Μέισον εγκατέλειψε το σημείο και πήγε στο αγρόκτημα ενός φίλου για να καθαριστεί και μετά σε δύο παμπ όπου συναντήθηκε με φίλους.

Παραδέχθηκε ότι εγκατέλειψε τον Άλεξ ενώ ήταν αναίσθητος και έριξε το τηλέφωνό του έξω από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Ο Μέισον επέστρεψε στο σημείο αργότερα εκείνο το βράδυ, συνελήφθη την επόμενη μέρα μετά τον εντοπισμό του πτώματος του Άλεξ από συλλέκτες απορριμμάτων.

Ο Mέισον θα καταδικαστεί αργότερα.

Πηγή:topontiki.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours