Η επικείμενη εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία (συριακό Κουρδιστάν) κυριαρχεί στο γερμανικό Τύπο. Η Süddeutsche Zeitung με αφορμή αυτή την κρίση αναφέρεται και σε άλλες μεγάλες εστίες και στον τρόπο που αντιμετωπίζονται από την Ευρώπη:

«Αυτοί που περισσότερο υποφέρουν είναι οι άμαχοι.

»Τις συνέπειες όμως θα τις υποστεί η Ευρώπη.

»Οι προσφυγικές ροές του 2015 και ο τρόπος αντιμετώπισής τους άλλαξαν ριζικά τους πολιτικούς συσχετισμούς σε Βερολίνο, Παρίσι ή Ρώμη.

»Εάν το Αφγανιστάν αφεθεί στα χέρια των Ταλιμπάν, εάν η Τουρκία καταλάβει τις κουρδικές περιοχές στη βόρεια Συρία ή αν καταρρεύσει το Ιράν ή το Ιράκ, τότε χιλιάδες άνθρωποι θα τραπούν σε φυγή.

»Μια κατάλληλη απάντηση η Ευρώπη δεν έχει βρει.

»Ούτε πώς να αντιμετωπίσει τον Τραμπ ούτε και τις κρίσεις στην ευρύτερη περιοχή».

Παρόμοια είναι η άποψη και της Neue Osnabrücker Zeitung, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle.

«Η συμφωνία με την Τουρκία κινδυνεύει.

»Εάν ο Ερντογάν προχωρήσει στη βόρεια Συρία υπάρχει κίνδυνος νέων κυμάτων μεταναστών.

»Η ΕΕ θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να αναπτύξει σχέδια τα οποία θα είναι γρήγορα υλοποιήσιμα».

Στην κεντρική φωτογραφία, ισλαμιστές μισθοφόροι της Τουρκίας του λεγόμενου Συριακού Εθνικού Στρατού (πρώην Ελεύθερος Συριακός Στρατός), παραταγμένοι στα σύνορα απέναντι από την συροκουρδική πόλη Τελ Αμπιάντ, αναμένοντας την εντολή της έναρξης της επιχείρισης «Άνοιξη της Ειρήνης». Οι μισθοφόροι των Τούρκων θα είναι η εμπροσθοφυλακή της επίθεσης για να υποστούν και τις βαριές απώλειες από τα κουρδικά πυρά (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις).

Πηγή:tribune.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours