Τα τεστ ανίχνευσης της Covid-19 χωρίς ιατρική συνταγογράφηση θα πληρώνονται από τους ιδιώτες από τα «μέσα Οκτωβρίου» στη Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γκαμπριέλ Ατάλ.

«Εκστρατεία» για μια επαναληπτική τρίτη δόση του εμβολίου στις «πληθυσμιακές ομάδες που κινδυνεύουν» θα αρχίσει επίσης στα μέσα Σεπτεμβρίου, δήλωσε.

«Αποφασίσαμε να τερματιστούν τα δωρεάν τεστ εκτός από αυτά που συνταγογραφούνται από τον γιατρό», εξήγησε ο Ατάλ, σύμφωνα ιδίως «με τις επιλογές που κάνουν ορισμένες γειτονικές μας χώρες».

«Τα επαναλαμβανόμενα τεστ δεν εμποδίζουν να πάει κανείς στο νοσοκομείο ή να μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό», πρόσθεσε στο τέλος του Συμβουλίου υγειονομικής ασφάλειας και του υπουργικού συμβουλίου.

Η απόφαση να τερματιστεί η δωρεάν διενέργεια των τεστ για τον κορονοϊό ανακοινώθηκε στα μέσα Ιουλίου από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Στην έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, ο Μακρόν επέμεινε σε έναν «πολύ απλό στόχο: τον εμβολιασμό όλων των Γάλλων που μπορούν να εμβολιαστούν».

Υπενθύμισε τον στόχο των 50 εκατομμυρίων εμβολιασμένων με την πρώτη δόση έως το τέλος Αυγούστου, εκτιμώντας ότι η χώρα «είναι σε καλό δρόμο» καθώς «37,8 εκατομμύρια Γάλλοι» έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Σχεδόν το 67% του γαλλικού πληθυσμού έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση (σχεδόν το 80% των άνω των 18 ετών) και το 56% (68% των άνω των 18 ετών) έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Στις Γαλλικές Αντίλλες όπου η υγειονομική κατάσταση είναι «δραματική», σύμφωνα με τα λόγια του Μακρόν, η κυβέρνηση αποφάσισε να ενισχύσει την καραντίνα στη Γουαδελούπη, όπως ισχύει πλέον στη Μαρτινίκα, με αποτέλεσμα να κλείσουν κυρίως εστιατόρια, μπαρ και πλαζ.

Πηγή:in.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours