Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Μεγάλη Βρετανία από την Ελλάδα δεν θα εξαιρεθούν από τους κανόνες της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Η Ελλάδα δεν θα συμπεριληφθεί στη λίστα εξαιρέσεων σε ό,τι αφορά τους κανόνες καραντίνας για την Αγγλία, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Οι επιβάτες οι οποίοι φθάνουν στη Μεγάλη Βρετανία από την Ελλάδα δεν θα εξαιρεθούν από τους κανόνες της καραντίνας, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς.

Το ίδιο θα ισχύει και για τους πολίτες από τις ΗΠΑ, δήλωσε ο Βρετανός υπουργός.

«Οι ΗΠΑ από πολύ νωρίς απαγόρευσαν τις πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και από την Ευρώπη, άρα δεν υπάρχει σε ισχύ μια αμοιβαία ρύθμιση», δήλωσε στο BBC.

Η Αγγλία χαλαρώνει τους κανόνες καραντίνας για περίπου 50 άλλες χώρες.

Ειδικότερα βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωση πως θα άρει από τις 10 Ιουλίου την υποχρεωτική καραντίνα λόγω Covid-19 για ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιταλία.

Ο πλήρης κατάλογος των χωρών που καλύπτονται από την άρση αυτού του περιοριστικού μέτρου θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, οι ταξιδιώτες πρέπει να θέτουν τους εαυτούς τους σε απομόνωση για 14 ημέρες κατά την είσοδό τους στη χώρα.

Η κυβέρνηση δήλωσε ότι αναμένει ότι οι χώρες που θα περιλαμβάνεται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για την Αγγλία να ανταποδώσουν χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Πηγή:dikaiologitika.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours