Έπειτα από μια θυελλώδη πρωθυπουργία σχεδόν τριών ετών, η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την παραίτησή της από την προεδρία του Συντηρητικού κόμματος στις 7 Ιουνίου

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την ημερομηνία αποχώρησής της από τον πρωθυπουργικό θώκο, πυροδοτώντας τη διαδικασία που θα φέρει έναν νέο ηγέτη στην εξουσία, από τον οποίο αναμένεται να προωθήσει μια πιο αποφασιστική συμφωνία για το Brexit.

Νωρίς το πρωί επισκέφθηκε τον επικεφαλής της Επιτροπής 1922 των Συντηρητικών Σερ Γκράχαμ Μπρέιντ και αμέσως μετά σε δήλωσή της αποκάλυψε πως αποχωρεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για Theresa May

Ανακοινώνοντας τη παραίτησή της από την ηγεσία των Τόρις, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θα είναι γι΄αυτήν πάντοτε πηγή μεγάλης λύπης το ότι δεν κατόρθωσε να υλοποιήσει το Brexit.

«Έκανα ό,τι μπορούσα για να πείσω του βουλευτές να υποστηρίξουν την συμφωνία… δυστυχώς δεν το κατάφερα», είπε.

«Ηταν η μεγαλύτερη ζωή στην ζωή μου που υπήρξα η δεύτερη γυναίκα πρωθυπουργός, αλλά σίγουρα όχι η τελευταία», πρόσθεσε φανερά συγκινημένη.

Η Μέι θα παραμείνει ωστόσο στην εξουσία ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός για το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί για την εκλογή από το Συντηρητικό Κόμμα του διαδόχου της, μια διαδικασία που αναμένεται να γίνει σε περίπου 6 εβδομάδες.

Η διαδικασία αυτή για την ανάδειξη του διαδόχου της αναμένεται εξάλλου να αρχίσει στις 10 Ιουνίου, μετά την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία, γράφει η εφημερίδα The Times, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις της:

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours