«Απίθανο να εξαφανιστεί το καλοκαίρι ο κορονοϊός»!

Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων αναφέρει πως ο κορονοϊός δεν αναμένεται να εξαφανιστεί το καλοκαίρι!

Απίθανο φαίνεται πως είναι να εξαφανιστεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο νέος κορονοϊός!

Όπως επισημαίνει το Reuters, έκθεση του ECDC (European Centre for Disease Control, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων της Ευρωπαϊκής Ένωσης) δεν αφήνει σχεδόν κανένα περιθώριο ελπίδας ότι ο SARS-CoV-2 θα συμπεριφερθεί όπως οι άλλοι τέσσερις γνωστοί κορονοϊοί, που είναι ενδημικοί και συνήθως δεν ανιχνεύονται το καλοκαίρι!

Και ο λόγος του παραπάνω συμπεράσματος είναι απλός: Η έκθεση παραπέμπει σε προκαταρκτικές αναλύσεις από το ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα, σύμφωνα με τις οποίες ο ιός συνέχισε να διατηρεί υψηλά επίπεδα αναπαραγωγής και σε τροπικά μέρη, με υψηλή υγρασία, όπως η Κουανγκσί και η Σιγκαπούρη.

Αυτό, τονίζει το ECDC, «υπογραμμίζει τη σημασία της εφαρμογής μέτρων παρέμβασης, όπως η απομόνωση προσβεβλημένων ατόμων, η τηλεργασία και το κλείσιμο σχολείων».

Επισημαίνει, δε, ότι τα συστήματα υγείας στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο κορεσμού και προβλέπει εξάντληση των κρεβατιών στις ΜΕΘ μέχρι τα μέσα Απριλίου αν δεν ληφθούν τώρα μέτρα!

Στην έκθεση, αξίζει να σημειωθεί, η αξιολόγηση του κινδύνου για τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από χρόνιες ασθένειες στην Ευρώπη αναθεωρήθηκε σε «πολύ υψηλό» από «υψηλό»…

About Post Author

+ There are no comments

Add yours