Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν εισήχθη σε νοσοκομείο του Παρισιού το απόγευμα της Δευτέρας με λοίμωξη του αναπνευστικού. Σύμφωνα με το περιβάλλον του πολιτικού, ο 94χρονος διασωληνώθηκε.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν παρέστη στην κηδεία μιας από τις πρώην συνεργάτιδές του, της Μιλέν Ντεσάν, στο Παρίσι. Ο 94 ετών πολιτικός, που διετέλεσε πρόεδρος της Γαλλίας από το 1974 ως το 1981, εισήχθη στο νοσοκομείο Ζορζ Πομπιντού, που βρίσκεται στο 15ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Με λοίμωξη του αναπνευστικού στο νοσοκομείο ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν

Ασθενοφόρο βρέθηκε στο σπίτι του Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν αφότου ο 94χρονος παραπονέθηκε για δυσκολία στην αναπνοή. Οι οικείοι του Γάλλου πρώην προέδρου φαίνεται πως επιβεβαιώνουν ότι ο Ντ’ Εστέν διασωληνώθηκε μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Διαγνώστηκε με λοίμωξη του αναπνευστικού από τους θεράποντες ιατρούς.

Ο γιος του Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, Λουί, δήλωσε στη Le Parisien πως μίλησε με τον 94χρονο πατέρα του το βράδυ της Κυριακής και δεν του ανέφερε κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχεται πως πρόκειται για έναν «άνδρα κάποιας ηλικίας».

Η απομόνωση του Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν εν μέσω κορωνοϊού

Κατά την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν αποφάσισε να απομονωθεί στον οικογενειακό του πύργο Οτόν, στο διαμέρισμα Λουάρ ετ Σερ στην κεντρική Γαλλία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα συνέχισε να εργάζεται πάνω στο αγαπημένο του θέμα, την Ευρώπη.

Τον περασμένο Μάιο προκαταρκτική έρευνα της εισαγγελίας του Παρισιού κλήθηκε να εξετάσει καταγγελία Γερμανίδας δημοσιογράφου για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος του Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν.

Βουλευτής στο γαλλικό κοινοβούλιο από το 1956, ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν ανέλαβε τρία χρόνια αργότερα το υπουργείο Εσωτερικών και στη συνέχεια εκείνο των Οικονομικών υπό την προεδρία του Στρατηγού Ντε Γκολ.

Το 1974 πήρε το χρίσμα της γαλλικής Δεξιάς για την προεδρία και κατάφερε να επικρατήσει του σοσιαλιστή αντιπάλου του Φρανσουά Μιτεράν με αποτέλεσμα να βρεθεί με το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας του στο Ελιζέ, ως το 1981.

Πηγή: iefimerida.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours