Η παρόμοια περίπτωση ενός αγοριού στο Ουζμπεκιστάν

Στη Βραζιλία ένα αγοράκι γεννήθηκε με δύο πέη. Οι γιατροί σε νοσοκομείο της χώρας προχώρησαν σε ακρωτηριασμό του μεγαλύτερου εκ των δύο. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να ακρωτηριαστεί το μικρότερο, το οποίο βρισκόταν στα δεξιά.

Ωστόσο, οι γιατροί στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο αποφάσισαν να ακρωτηριάσουν το πέος στα αριστερά, όταν ενημερώθηκαν από τη μητέρα του αγοριού στη Βραζιλία ότι το παιδί μπορούσε να ουρήσει μόνο από τα δεξιά.

Αγόρι με δύο πέη στη Βραζιλία – Η επέμβαση για τη διφαλλία

Η χειρουργική επέμβαση πραγματοποιήθηκε όταν το αγόρι ήταν δύο ετών. Δημοσίευμα στη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» δεν διευκρινίζει γιατί οι γιατροί στο Σάο Πάολο περίμεναν δύο χρόνια προκειμένου να κάνουν το χειρουργείο και να αφαιρέσουν το ένα από τα δύο πέη.

Αυτή η σπάνια δυσμορφία ονομάζεται διφαλλία. Η πρώτη ιστορικά καταγεγραμμένη περίπτωση ήταν το 1609.

Με αφορμή το συμβάν με το αγοράκι που γενννήθηκε με δύο πέη στη Βραζιλία, ειδικοί επισημαίνουν ότι η διφαλλία επηρεάζει περίπου ένα στα πέντε έως έξι εκατομμύρια αγοράκια. Πιστεύεται ότι η δυσμορφία αυτή συμβαίνει τυχαία όταν αναπτύσσονται τα γεννητικά όργανα στη μήτρα.

Εκτός από τη Βραζιλία εντοπίστηκε αγόρι με δύο πέη και στο Ουζμπεκιστάν

Νωρίτερα τον Απρίλιο η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» είχε αναφερθεί σε μια περίπτωση ενός αγοριού στο Ουζμπεκιστάν, το οποίο γεννήθηκε με δύο εντελώς λειτουργικά πέη.

Το παιδί ζούσε στην πρωτεύουσα, Τασκένδη. Έζησε με διφαλλία για 7 χρόνια χωρίς καμία σωματική ενόχληση.

Πηγή:parapolitika.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author