Έκρηξη στη Βηρυτό: Ισραήλ και Χεζμπολάχ αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή (video)

Η Χεζμπολάχ και οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αρνήθηκαν οποιαδήποτε εμπλοκή στις δύο φονικές εκρήξεις στη Βυρητό, στον Λίβανο.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αρνήθηκαν την ευθύνη για τις δύο τεράστιες εκρήξεις στη Βηρυτό που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 10 άτομα την Τρίτη και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν εκατοντάδες άλλα άτομα.

Η Χεζμπολάχ αρνήθηκε επίσης ότι οι εκρήξεις ήταν αποτέλεσμα πυραυλικής επίθεσης.

Οι τεράστιες εκρήξεις πραγματοποιήθηκαν λίγο μετά τις 18:00 τοπική ώρα κοντά στο λιμάνι της Βηρυτού όπου αποθηκεύονται εξαιρετικά εκρηκτικά υλικά, σύμφωνα με τον επικεφαλής εσωτερικής ασφάλειας του Λιβάνου.

Ο κυβερνήτης της Βηρυτού χαρακτήρισε την έκρηξη «εθνική καταστροφή, παρόμοια με τη Χιροσίμα».

Σύμφωνα με το εθνικό πρακτορείο NNA του Λιβάνου, η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε μια αποθήκη πυροτεχνημάτων, κοντά στην οποία βρισκόταν μια άλλη όπου φυλάσσονταν φιάλες υγραερίου.

Η Ρωσία ανακοίνωσε εξάλλου ότι το κτίριο της πρεσβείας της στη λιβανική πρωτεύουσα υπέστη ζημιές, χωρίς όμως να τραυματιστεί κανείς από το προσωπικό.

https://twitter.com/AbirGhattas/status/1290671474269986822?s=20

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη πυροτεχνημάτων κοντά στο λιμάνι, ενώ ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου Χαμάντ Χασάν αρχικά είπε ότι ένα πλοίο που μετέφερε πυροτεχνήματα εξερράγη στο λιμάνι.

https://twitter.com/borzou/status/1290675854767513600?s=20

Συγκαλείται το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας, μεταξύ των τραυματιών και ο ηγέτης του κόμματος Καταέμπ

Ο πρόεδρος του Λιβάνου Μισέλ Αούν συγκάλεσε εκτάκτως το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας, μετά τις βίαιες εκρήξεις που συγκλόνισαν το απόγευμα το λιμάνι της Βηρυτού.

Ο πρωθυπουργός Χασάν Ντιάμπ κήρυξε εθνικό πένθος για αύριο, στη μνήμη των θυμάτων της έκρηξης.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και ο Ναζάρ Ναζαριάν, ο γενικός γραμματέας του κόμματος Καταέμπ, μετέδωσε το Al Arabiya. Σύμφωνα με άλλο, τοπικό μέσο ενημέρωσης, το Lebanon24, Ο Ναζαριάν έχει πέσει σε κώμα.

Χριστοδουλίδης: Οι Κύπριοι που βρίσκονται στον Λίβανο να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές

Παράκληση όπως όλοι οι Κύπριοι που βρίσκονται στο Λίβανο επικοινωνήσουν με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων ή την πρεσβεία της Κύπρου στο Λίβανο, απευθύνει ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει: “Όλοι οι Κύπριοι που βρίσκονται στο Λίβανο παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ στο τηλ. 99660129 ή με την πρεσβεία μας στο Λίβανο στο τηλ. +9613572139, για σκοπούς άμεσης συνδρομής ή σε περίπτωση ανάγκης”.

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours