Άννα Βούλγαρη: Πέθανε η κληρονόμος του διάσημου οίκου κοσμημάτων Bulgari (vid)

Στα 93 της χρόνια έφυγε από τη ζωή η Άννα Βούλγαρη, η μοναδική απόγονος του θρυλικού ιδρυτή της δυναστείας του οίκου κοσμημάτων Bulgari Σωτήρη Βούλγαρη, που κατέκτησε ολόκληρο τον κόσμο από την Παραμυθιά, που ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα του, σύμφωνα με τα ιταλικά Μέσα, είδηση την οποία μετέδωσε και το paramythia-online.gr.

La Stampa αναφέρεται στον δραματικό μήνα της απαγωγής της ίδιας με τον γιο της, το απόγευμα της 19ης Νοεμβρίου 1983, ενώ η Βούλγαρη επέστρεφε με τον σύζυγό της στο κτήμα τους στην Απρίλια, στην περιοχή του Λάτσιο.

Δύο άντρες οπλισμένοι με τουφέκια και καλυμμένοι με κουκούλες άρπαξαν την Άννα και την έκλεισαν στο πορτμπαγκάζ του Fiat 132 που έχει κλαπεί από την οικογένειά της Μαζί της πήραν και τον γιο της. Ήταν η εποχή που οι απαγωγές ήταν προσφιλής μέθοδος εγκληματιών για να βγάζουν λεφτά από λύτρα.

Η Άννα ποτέ δεν μίλησε για τον δραματικό μήνα της ομηρίας. Ο γιος της έχασε το ένα του αυτί, το οποίο έκοψαν με μαχαίρι οι απαγωγείς. Στις 17 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες μετά τη λήξη του τελεσίγραφου, οι συγγενείς της Άννας έλαβαν έναν φάκελο στο εσωτερικό του οποίου υπήρχε το αυτί του Τζόρτζιο. Στις 21 Δεκεμβρίου παραδόθηκαν τα χρήματα, σε μια έκταση κατά μήκος της Βία Αουρέλια, βόρεια της Ρώμης.Το βράδυ της Παραμονής των Χριστουγέννων, στις 24 Δεκεμβρίου, η μητέρα και ο γιος απελευθερώθηκαν κοντά στο σημείο όπου είχαν απαχθεί. Ο Τζόρτζιο είχε σοβαρή λοίμωξη, από τον ακρωτηριασμό και χρειάστηκαν πέντε επεμβάσεις στις ΗΠΑ για την ανάπλασή του. Η Άννα ήταν γεμάτη πληγές από την κακομεταχείριση που υπέστη στα χέρια των απαγωγέων τους.

Η ίδια είχε πει αργότερα: «Απήγαγαν εμένα και τον γιο μου και μας κράτησαν ομήρους 35 ημέρες. Έκοψαν το αυτί του παιδιού μου προκειμένου να πάρουν τα λύτρα. Οι απαγωγείς ήταν από τη Σαρδηνία. Φονιάδες. Μας κράτησαν στο πάτωμα και στο κρύο σε ένα βουνό για 35 μέρες. Η οικογένεια μου πλήρωσε τους απαγωγείς 4 εκατομμύρια λιρέτες, δηλαδή 2 εκατομμύρια ευρώ. Το παιδί ήταν δυνατό, δεν είπε τίποτα, του έκοψαν το αυτί με ένα μαχαίρι. Εγώ έχασα 10 χρόνια από τη ζωή μου».

Πέρα από αυτές τις πιο δραματικές ημέρες της ζωής της, η Άννα Βούλγαρη έζησε μια ζωή σαν παραμύθι με την επαγγελματική επιτυχία να τους φέρνει στην κορυφή του κόσμου. Μιλούσε ελληνικά ενώ ακόμη και τα τελευταία χρόνια της ζωής της επισκεπτόταν κάθε χρόνο ινκόγκνιτο την Παραμυθιά, απ’ όπου ξεκίνησε ο παππούς της, και το Ιόνιο. Ήταν μητέρα 3 παιδιών.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours