Κορωνοϊός: Η Ιαπωνία κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε της Ιαπωνίας, κήρυξε την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην προσπάθεια να σταματήσει τη μετάδοση του κορωνοϊού, μετά από μία αύξηση των κρουσμάτων.

Η απόφαση επιτρέπει στους περιφερειακούς κυβερνήτες να δίνουν εντολές στους πολίτες να μένουν στο σπίτι τους. Ωστόσο, πολλοί διατηρούν αμφιβολίες για την επιτυχία του εγχειρήματος, καθώς δεν θα επιβάλλονται κυρώσεις, ούτε θα επιστρατευτούν δυνάμεις ασφαλείας. Ως εκ τούτου, το μέτρο θεωρείται πολύ πιο αδύναμο απ’ ότι σε άλλες χώρες του κόσμου.

Το μέτρο επεκτείνεται σε όλη τη χώρα

Ο Άμπε έχει ήδη κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επτά περιοχές. Ανάμεσα σε αυτές και το Τόκιο, όπου η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων εγείρει φόβους ότι το σύστημα υγείας θα καταρρεύσει. Να υπενθυμίσουμε ότι στο Τόκιο, ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που τελικά ακυρώθηκαν.

Η κατάσταση της έκτακτης ανάγκης επεκτείνεται σε όλες τις περιφέρειες, είπε ο Ιάπωνας πρωθυπουργός σε ειδική σύσκεψη με ειδικούς της υγείας, με τους οποίους συζήτησε την πορεία της νόσου. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ισχύσει μέχρι τις 6 Μαΐου.

Από την έναρξη της αρχικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που τέθηκε σε ισχύ στις 8 Απριλίου, αρκετοί κυβερνήτες περιφερειών ζήτησαν επέκταση των μέτρων για να καλυφθούν οι περιοχές τους ενώ προειδοποιούσαν για τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων. Κάποιοι κήρυξαν μόνοι τους τοπική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ακόμη και χωρίς να διαθέτουν νομική ισχύ.

Πηγή:athensmagazine.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours