Κορωνοϊός – ΗΠΑ: «Υπερβολικά αισιόδοξη» η επανεκκίνηση την 1η Μαΐου λέει ο Φάουτσι

Ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών των ΗΠΑ υποστήριξε ότι η επανεκκίνηση θα έπρεπε να γίνει σταδιακά, από περιοχή σε περιοχή κι όχι μονομιάς

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Άνθονι Φάουτσι δήλωσε σήμερα ότι ο στόχος της 1ης Μαΐου για την επανεκκίνηση της οικονομίας είναι «λίγο υπερβολικά αισιόδοξος», επικαλούμενος τις ελλείψεις σε διαγνωστικά τεστ και την απουσία διαδικασιών ιχνηλάτησης.

«Πρέπει να έχουμε στα χέρια μας κάτι που είναι αποτελεσματικό και πάνω στο οποίο μπορούμε να βασιστούμε και δεν βρισκόμαστε ακόμη εκεί» είπε ο Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλεργιών και Λοιμωδών Ασθενειών, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.

Η διοίκηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει συστήσει στους Αμερικανούς να μείνουν στα σπίτια τους τον Απρίλιο και ο ίδιος ο Τραμπ έχει αναφέρει την 1η Μαΐου ως μια πιθανή ημερομηνία για την επανεκκίνηση της δραστηριότητας σε ορισμένους τομείς της οικονομίας.

Ο Φάουτσι υποστηρίζει ότι η επανεκκίνηση θα έπρεπε να γίνει σταδιακά, από περιοχή σε περιοχή κι όχι μονομιάς.

Οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας πρέπει να μπορούν να κάνουν τεστ για τον ιό γρήγορα, να απομονώνουν τα νέα κρούσματα και να εντοπίζουν τις νέες μολύνσεις, προτού χαλαρώσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και άλλοι περιορισμοί.

Ο Αμερικανός επιστήμονας είπε επίσης στο AP ότι η διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης του Λευκού Οίκου για τον νέο κορωνοϊό είναι «πραγματικά εξαντλητική».

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει, κατά καιρούς, χρησιμοποιήσει τις ενημερώσεις για να προμοτάρει τον ρόλο του και να επιτεθεί εναντίον των πολιτικών αντιπάλων του. Η ενημέρωση της Δευτέρας διήρκησε 2,5 ώρες.

«Εάν μπορούσα να κάνω μερικά σχόλια και κατόπιν να πάω στη δουλειά μου, αυτό θα ήταν πολύ καλύτερο» σημείωσε ο Φάουτσι στη συνέντευξη στο AP.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Post Author

+ There are no comments

Add yours