Κορονοϊό “κόλλησαν” τέσσερις τίγρεις και τρία λιοντάρια στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ

Μία τετράχρονη μαλαισιανή τίγρη ονόματι Νάντια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό στον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, στις ΗΠΑ.

Στη συνέχεια, και με βάση την εκδήλωση συμπτωμάτων, άλλες τρεις τίγρεις και τρία αφρικανικά λιοντάρια βρέθηκαν θετικά στον νέο ιό.

Σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο, που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν από το Εθνικό Εργαστήριο Κτηνιατρικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ, το οποί εδρεύει στην Αϊόβα.

Τα αιλουροειδή είχαν εμφανίσει συμπτώματα, όπως ξηρό βήχα, στα τέλη Μαρτίου, μετά την έκθεσή τους σε – κατά τα φαινόμενα – ασυμπτωματικό υπάλληλο του ζωολογικού κήπου.

“Πρόκειται για την πρώτη περίπτωση κατά την οποία άνθρωπος μετέδωσε τον ιό σε ζώο και το τελευταίο αρρώστησε”, ανέφερε το πρακτορείο Reuters την Κυριακή.

Περιπτώσεις κατοικιδίων τα οποία βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό έχουν υπάρξει και σε άλλα σημεία του κόσμου, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν είχαν υπάρξει ενδείξεις ότι τα ζώα μπορούσαν να αρρωστήσουν ή να μεταδώσουν τον ιό.

Η τίγρη Νάντια, μαζί με την αδελφή της, Ασούλ, τις δύο ακόμη τίγρεις και τα τρία λιοντάρια, αναμένεται να αναρρώσουν πλήρως, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ.
Τα αιλουροειδή είχαν μια κάποια μείωση στην όρεξή τους, ωστόσο σε γενικές γραμμές διατηρούν τη διαύγεια και την αλληλεπίδρασή τους με το προσωπικό του κήπου.

https://www.instagram.com/p/B-j2Migp6oU/?utm_source=ig_web_copy_link

Πηγή:capital.gr

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours