Θρήνος στην κυπριακή παροικία του Λονδίνου – 115 θύματα κορονοϊού (vid)

Θλίψη επικρατεί στις τάξεις της κυπριακής παροικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς εκατόν δεκαπέντε απόδημοι Κύπριοι “έχασαν” μέχρι σήμερα τη μάχη με τον κορωνοϊό.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Βρετανίας Χρίστος Καραολής ανέφερε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ότι τα θύματα υπολογίζονται σε 70 Ελληνοκύπριους και 45 Τουρκοκύπριους.

“Το επίκεντρο του ιού είναι στο Λονδίνο και η παροικία μας είναι μεγαλύτερη στο Λονδίνο. Οι θάνατοι είναι ανάλογοι σε σύγκριση με τον γενικό πληθυσμό του Λονδινου. Σε όλη την Αγγλία είμαστε στο δύο τοις εκατό των θανάτων, παρόλο που ο πληθυσμός των Κυπρίων είναι 0,7%.”

Ο κύριος Καραολής είπε ότι δυστυχώς δεν υπάρχουν νεότερα στοιχεία εάν και άλλοι απόδημοι Κύπριοι νοσούν με τον κορωνοϊό, καθώς η σύσταση των βρετανικών Αρχών είναι να παραμένουν στο σπίτι και να μην επισκέπτονται τα νοσοκομεία.

Είναι από διαφορετικές οικογένειες οι νεκροί, δεν έχουμε αλυσίδα μεταξύ της παροικίας μας αλλά οι ηλικιωμένοι μας δυστυχώς κόλλησαν τον ιό. Είναι περισσότερο ευάλωτες ομάδες”

Ο κύριος Καραολής ανέφερε ότι έχουν επιστρατευτεί περίπου σαράντα εθελοντές που κάνουν ψώνια και μεταφέρουν φάρμακα σε όσους απόδημους έχουν ανάγκη.

ALPHA CYPRUS

About Post Author

+ There are no comments

Add yours